N1 komentar: Danas sastanak političkih neprijatelja – Plenkovića i Milanovića

Vijesti 20. svi 202108:56
Izvor: N1

Donosimo jutarnju analizu naše Katarine Brečić.

Danas se sastaju premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović, a tema je nabavka borbenih zrakoplova. Može li se očekivati normalizacija odnosa dvojice predsjednika nakon današnjeg sastanka?

“Zaista sumnjam u takav scenarij”, kazala je naša Katarina Brečić.

Nešto iza 10 sati sastaje se Vijeće za obranu. Tema su borbeni avioini, a fokus i medija i javnosti je na odnosima dvojice predsjednika. Njihovi odnosi mjesecima su katastrofalni.

Mediji nisu pozvani na taj sastanak, nije otvoren za javnost, priopćenjem će se oglasiti nakon toga. Iz Ureda predsjednika kažu da će nam poslati fotografije pa ćemo vidjeti kako je izgledao početak i susret Plenkovića i Milanovića.

Sastanak nije nebitan, radi se o važnoj odluci koju Hrvatska treba donijeti. I prilično skupoj, koju će porezni obveznici platiti. Nije to sastanak na kojem će se presjednika pitati za mišljenje koje zrakoplove treba kupiti, to će odrediti Vlada. Predsjednik je rekao da zna što je na stolu i da mu je sve OK, iako je ranije lobirao za američke zrakoplove F16.

Neslužbeno se doznaje da su u užem krugu francuski i američki zrakoplovi, a odluka bi se trebala znati 28. svibnja ili na Dan državnosti, 30. svibnja.

Danas gledamo sastanak političkih neprijatelja, predsjednika i premijera.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar