N1 u pivnici Pravda u Lavovu koja umjesto piva proizvodi molotovljeve koktele

Vijesti 10. ožu 202212:26 > 13:57 0 komentara
N1

Naša Ana Mlinarić posjetila je pivovaru Pravda u Lavovu, koja umjesto piva proizvodi molotovljeve koktele.

Molotovljevi kokteli sad se nalaze u bocama s etiketom koja je nekada bilo vrlo popularno ukrajinsko pivo. Na etiketi piše “Putin hujlo”, što je psovka i jedini način na koji u zadnje vrijeme Ukrajinci govore o Putinu. S proizvodnjom su počeli 2015. godine, kao odgovor na aneksiju Krima, ali i početak sukoba u Donbasu, izvijestila je naša Ana Mlinarić.

VEZANE VIJESTI

Od početka rata napravili su oko 2000 molotovljevih koktela i kažu da su zasad stali s proizvodnjom, ali da će nastaviti, bude li potrebno. Podijelili su ih po mjestima i kontrolnim punktovima oko Lavova, a dio su poslali i u Kijev.

I ukrajinska je vlada nekoliko dana nakon rata pozvala građane da naprave molotovljeve koktele i na taj način se brane. Vidjeli smo i snimke, i starije osobe sada izrađuju molotovljeve koktele.

Oni su postali svojevrsni simbol ukrajinskih revolucija i nazivaju ih “ukrajinskim smoothiejima”.

Vrlo je lijep prostor pivnice Pravda, tu se dvaput godišnje održava i vrlo popularni festival. Dio prostora pretvorili su i u kuhinju. Prodaju i majice, a sav prihod ide ukrajinskoj vojsci. Smatraju da je to važno da bi svijet bio svjesniji i znao što se događa u Ukrajini, opisala je naša repoterka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!