Na dnevnom redu zagrebačke Skupštine 12 točaka po hitnom postupku

Vijesti 26. kol 202110:49 0 komentara
Jurica Galoic/PIXSELL, Ilustracija

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine izglasali su u četvrtak uvrštavanje novih 12 točaka na dnevni red 3. sjednice, čiji su prijedlozi i od vladajuće većine i od oporbe upućeni po hitnom postupku.

Sjednica je počela oko 9 sati, a gradski zastupnici će uz najavljene teme raspravljati i o prijedlozima Kluba  Domovinskog pokreta te Zelene liste da gradonačelnik Tomislav Tomašević u roku od 30 dana podnese izvješće o trenutnom stanju u sustavu gospodarenja otpadom.

“Nema dvojbe da je zagrebački sustav gospodarenja otpadom u krizi”, kazao je Slaven Dobrović (DP), istaknuvši da mu je na pitanje koje je gradonačelniku Tomaševiću uputio u srpnju stigao tek načelan odgovor da će gradska vlast detaljno ispitati mogućnosti donošenja što kvalitetnijih odluka za Zagreb.

“Ovo je jedna načelna razina i mislim da nije dopustiva za nekoga tko je na poziciji 80 dana”, kazao je i naglasio da bi izvješće o stanju u gospodarenju otpadom kao hitna tema trebala biti i ‘poguranac’ novoj gradskoj vlasti da ostvari svoj program.

Zastupnici su, uz taj, prihvatili i ostale prijedloge, pa će se po hitnom postupku na sjednici Skupštine naći i onaj SDP-a o inkluzivnom obrazovanju osoba s posebnim potrebama, prijedlozi o ujednačavanju rokova za stipendije koje daje Grad, kao i prijedlog o privremenom stambenom zbrinjavanju građana pogođenih potresom.

Prihvaćen je prijedlog Kluba zastupnika Mosta da se provede rasprava o potrebi provođenja financijske revizije za Dječju bolnicu Srebrnjak.

“S određenim zakašnjenjem smo dobili izvješće gradonačelnika o stanju u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Vidimo da je došlo do velikih financijskih dubioza u poslovanju te bolnice koje iznose preko 70-ak milijuna kuna. Nužno je promptno reagirati i poslati financijsku reviziju u tu ustanovu”, rekao je ‘mostovac’ Trpimir Goluža.

Gradonačelnik Tomašević istaknuo je da nema problema s uvrštenjem svih predloženih točaka na dnevni red.

“Ja se ne sjećam, dok sam bio oporbeni zastupnik, da je ikada vladajuća većina pustila neki prijedlog koji sam uputio po hitnom postupku na dnevni red, uopće da se o njemu raspravlja. No, u duhu da imamo čak 12 točaka po hitnom postupku i od strane vladajućih i od strane oporbe nemam nikakvog problema da se sve točke uvrste na dnevni red”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!