Načelnik istarske policije: Ulaskom u Schengen, našli smo se pred brojnim izazovima

Vijesti 27. ruj 202317:08 0 komentara
Srecko Niketic/PIXSELL

Dan policije obilježen je u Valbandonu kod Pule, gdje je načelnik Istarske policije Alen Klabot rekao da je ova godina policiji donijela nove izazove jer je ulaskom Hrvatske u Schengen došlo do promjena u njezinom radu.

“Neovisno o tome i tu smo se vrlo brzo prilagodili te postali mobilniji i stoga preusmjeravamo svoje resurse tamo gdje se ukaže potreba”, rekao je Klabot, istaknuvši da su u ovoj godini smanjili broj teških kaznenih djela i broj prekršaja, a u padu je i stradavanje u prometu.

Načelnik je ustvrdio kako su još jednom pokazali domaćim i stranim gostima da je Istra, koju je ove godine posjetilio više od četiri milijuna gostiju, sigurno mjesto za odmor.

“Velika je to brojka koja je pred policiju postavila brojne sigurnosne izazove, no uspješno smo se ulovili u koštac sa svim zadaćama te smo našim gostima omogućili mirno ljetovanje”, poručio je.

Klabot je naglasio da su pred policijom brojni izazovi ali “imaju dovoljno snage, volje i znanja da im se mogu uspješno suprotstaviti”.

Obilježavanje Dana policije u Puli počelo je polaganjem vijenaca i lampiona kod središnjeg križa na Gradskom groblju te odavanjem počasti poginulim policajcima i braniteljima.

U sklopu obilježavanja Dana policije u Istri, na pulskoj Karolini je održano je 12. natjecanje policijskih motorista. Memorijal nosi naziv po policijskom službeniku splitsko-dalmatinske policije Šimi Buzovu koji je 2014. poginuo, putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu.

Natjecatelji su s motorima pokazali svoja znanja i vještine na posebno priređenom poligonu, a istodobno se provjeravala i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!