Nakon dvije godine pauze Split ponovno postaje utvrda elektronske glazbe

Kultura 12. tra 202218:33 > 18:37
Izvor: N1/ilustracija

Prije dvije godine zabava do ranih jutarnjih sati, bez maski, ograničenja i socijalne distance bila je gotovo nezamisliva. Ukidanjem većine epidemioloških mjera stvorili su se preduvjeti za povratak na staro normalno, pa će nakon dvije godine pauze Split ponovno postati utvrda elektronske glazbe. Ljetnoj vrevi i starom normalnom raduju se i brojni Splićani – kažu nam dosta nam je života pod maskama, vrijeme je da počnemo normalno živjeti.

I ove je godine Park mladeži dom Ultra festivala – od 8.do 10. srpnja. No, to nije sve. Split će u srcu sezone biti bogatiji za još jedan festival pod nazivom – Hard summer u organizaciji ALDA-e. Sve će se događati na omiljenom kupalištu brojnih Splićana, Žnjanu, koji će ovoga ljeta postati glazbena pozornica. Datum i izvođači trebali bi se doznati krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca.

„U ovom trenutku ne možemo govoriti o samim detaljima budući će komunikacija tog tipa biti naknadno iskomunicirana, prema svemu sudeći krajem ovog mjeseca ili najkasnije početkom petog. Međutim mogu reći da će se na Žnjanu dogoditi festivalsko događanje kakav grad Split još nije vidio. Jedan je od izvođača je osoba koja na vodećim top ljestvicama ima veći broj hitova nego su to nekoć imali Bitlsi”, otkrio nam je Kristijan Gržetić iz organizacije festivala.

Da ovakva događanja imaju marketinški i gospodarski potencijal, prepoznali su prije podnošenja ostavki Puljak i njegovi zamjenici, pa su s festivalom potpisali ugovor o suradnji.

Karata još nema u prodaji, a njihova cijena bit će prilagođena situaciji u Ukrajini, ali i brojnim poskupljenjima koja su pogodila skoro čitavu Europu.

„Ne samo kupcima, odnosno posjetiteljima sa stranih i inozemnih emitivnih tržišta već u prvom redu i hrvatskih posjetitelja. U tom kontekstu organizacija kao takva je tu izašla u susret upravo uz predodžbu da ovakav tip događanja j nešto što zadnje dvije godine nismo imali priliku doživjeti i nazočiti tako da u tom smislu želimo napraviti sve da ljudi nastave živjeti kao i prije”, zaključuje Gržetić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar