Nakon finskog ministra, Radmana zbog Milanovića zvala i švedska ministrica

Vijesti 27. tra 202212:10 0 komentara
Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta, Dario Andrišek

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je uoči sjednice Vlade da ga je nakon finskog kolege zvala i švedska ministrica, a sve zbog izjava predsjednika Repubike Hrvatske Zorana Milanovića o blokadi njihova ulaska u NATO.

”Ulazak Finske i Švedske treba odvojiti odvojiti od aspiracija BiH u EU i NATO što mi podupiremo”, istaknuo je ministar vanjskih i europskih poslova.

“Izjava predsjednika Republike Zorana Milanovića polučila je veliki broj poziva”, kazao je ministar i rekao da ga je nakon finskog kolege dan ranije, danas zvala i ”švedska ministrica Ann Linde koja je izrazila zabrinutost zbog Milanovićevih izjava.

Grlić Radman je naglasio da su Finska i Švedska zemlje partneri s kojima je Hrvatska kompatibilna u vojnom i političkom smislu. “Finska i Švedska imaju bezrezervnu podršku Hrvatske”, rekao je.

O razgovoru s Radmanom na Twitteru se oglasila i Linde.

“Dobar razgovor s hrvatskim kolegom Grlićem Radmanom. Cijenimo bliske odnose Švedske i Hrvatske i čvrstu potporu Hrvatske za NATO-vu politiku otvorenih vrata kao i izbor švedske sigurnosne politike. Zajedno stojimo u odgovoru na agresiju Rusije na Ukrajin”, napisala je.

Podsjetimo, Milanović je u utorak poručio da bi Sabor trebao podržati Finsku i Švedsku na putu prema članstvu u NATO-u uz uvjet da se osiguraju izmjene izbornog zakona u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!