Nakon sinoćnjeg potresa nije bilo prijave novih šteta

Vijesti 10. sij 202111:27 0 komentara
Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon sinoćnjeg potresa nije bilo prijave novih šteta, a od ukupno prijavljenih 30.715 različitih šteta do danas je pregledano 14.753 objekata u općinama i gradovima koje je potres zahvatio, rekao je u nedjelju glasnogovornik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Mladen Pavić.

“Od sinoćnjih potresa nije bilo prijava da je bilo neke štete osim doze straha koja je samo pojačana”, rekao je Pavić u emisiji Hrvatski radio za Banovinu.

Ovoga se trenutka došlo do 30.715 prijava različitih šteta, a na terenu je, ističe, 300-tinjak statičara i inženjera koji su do sada pregledali 14.753 objekta.

Vezane vijesti

Teško je, kaže, govoriti o roku u kojem će biti provedena obnova jer se nakon svakog novog potresa statičari ponovno vraćaju na teren i provode nove procjene na svim kućama koje su ranije dobile žutu ili zelenu oznaku.

Za sada, kako je naglasio, nije utvrđeno nikakvo kazneno djelo, a izdvojio je jednu prijavu policiji koja je došla s područja Gline da je netko otvorio lažni profil na facebooku kako bi prikupljao pomoć. No, kaže, “riječ je samo o prijavi, a policija će utvrditi da li je utemeljena”.

Kad je riječ o potrebama stanovništva na potresom pogođenom području, Pavić je napomenuo kako “odjeća nije potrebna, već hrana s dužim rokom trajanja”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!