Napadnut šef zadarskog SDP-a: “To je šesti slučaj u mjesec i pol dana”

Vijesti 17. sij 202419:17 0 komentara

Šef zadarskog SDP-a, Daniel Radeta, koji je u posljednjih mjesec i pol pretrpio nekoliko fizičkih napada, gostovao je u Newsroomu kod našeg Domagoja Novokmeta gdje je opisao detalje oko napada.

Radeta je prije dva dana ponovno napadnut.

“To je šesti slučaj u zadnjih mjesec i pol dana, koji je prijavljen institucijama i DORH-u. Dogodio se jedan fizički napad na mene ispred mog radnog mjesta. Prijavio sam taj događaj policij i na svu sreću, događaj je zabilježen nadzornim kamerama tako da je u ovom slučaju postupanje išlo nešto brže od očekivanog. U tijeku su sve kriminalističke radnje prema svim prijavljenim slučajevima do sada.”

Radeta je otkrio motive koji stoje iza napada.

“Prije mjesec i pol dana otvorili smo jednu temu, a tiče se fašističkih obilježja u javnom prostoru u gradu Zadru. To je bila tema rasprave na gradskom vijeću. Ja nisam prvi koji je otvorio tu temu, o tome pričamo već godinama. Već godinama ukazujemo na ta fašistička obilježja u našem okruženju, međutim nitko ne reagira, ni institucije, ni itko. Tražili smo od gradnačelnika reakciju i da postupi prema Ustavu i zakonima Republike Hrvatske i da se takva obilježja maknu iz javnog prostora. Do dan danas apsolutno nitko osim vijećnika SDP-a nije reagirao po tom pitanju.”

U Zadru ispred Doma županije se nalazi ploča na kojoj piše ‘ustaški sine’ i na kojoj su nacrtane granice NDH, kaže Radeta.

“Tražili smo da se to ukloni, ali to i dalje tamo stoji, nitko ne reagira.”

Radeta smatra da zna tko stoji iza napada.

“Radi se o primitivcima i ljudima koji su očito željni pažnje. Očito imaju i svojeg nalogodavca. Znamo gdje se nalazi. Nalazi se u Medulićevoj ulici, a to su stranačke prostorije HDZ-a i jasno je da su svi ovi napadi na mene i moju obitelj orkestrirani.”

Radeta ne vjeruje da iza napada stoji navijačka skupina.

“Ne mogu reći da je to zadarski Tornado jer zadarski Tornado ne tuče svoje sugrađane na ulici, niti ih ucjenjuje, niti im prijeti. To je šačica ljudi koji nisu dostojni da ih spominjem.”

Radeta je pohvalio rad policije i naveo je da su neke osobe obrađene, a neke i pritvorene, sveukupno se radi o deset osoba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!