Napadnuta bivša saborska zastupnica: “Noćas sam skoro bila ubijena”

Vijesti 15. lip 202208:39 > 08:40 0 komentara
Marko Prpic/PIXSELL

Nekadašnja SDP-ova saborska zastupnica Vesna Škulić objavila je stravično iskustvo. Kako tvrdi, u noći s utorka na srijedu ju je napala osoba koja joj je pružala pomoć u domu.

Kako kaže Škulić, žena koja se brinula za nju je u noći s utorka na srijedu napala nju i njezinog psa. Opisala je cijelu dramu.

“Sinoć od pola devet do pola noći doživjela sam pravu životnu dramu!

Žena ili monstrum koja mi je pružala usluge pomoći i brige za dosta pristojnu plaću prema našim uvjetima i vremenima u kojima živimo, bacila me na pod iz kolica, prije toga me čupala i tukla glavom o zid, vezala maramom usta i odvukla na kauč dobro znajući da me ne smije ostaviti u tom položaju jer dolazi do gušenja.

Zatvorila je psa u kupaonu da ni on ne može pomoći, mene vezanu, odnosno vezanom maramom preko usta ostavila u stanu. Prije toga je zatvorila sve prozore da me nitko ne može čuti, pojačala ton na TV-u, zatvorila vrata od dnevnog boravka, uzela mi bankovne kartice, dva mobitela i još neke stvari, zaključala protuprovalna vrata i otišla u nepoznatom smjeru”, napisala je Škulić.

“Tri sata sam ležala, uspjela se osloboditi marame i zvati u pomoć”

Dodala je da su policija, hitna i vatrogasci došli oko pola noći. “Tri sata sam ležala u, za mene, jako opasnom položaju u prostoriji bez pristupa zraku i vezanih usta. Nakon određenog vremena uspjela sam se osloboditi marame i zvati u pomoć. Na sreću čula me susjeda i počela je akcija spašavanja”, nastavlja.

“Kako se ubijaju osobe s invaliditetom? Jednostavno! Dvadest godina se donosi Zakon o osobnoj asistenciji! Prepuštene same sebi često se nađu kao predmet iživljavanja psihički poremećenih osoba! Ja sam noćas skoro bila ubijena! Ubijena pod pokroviteljstvom Vlade RH! I opljačkana, ne skoro nego opljačkana! Laptop, mobiteli, kartice…

Pozivam sve osobe s invaliditetom da pokrenemo inicijativu za spašavanje naših života! Neka se po hitnom postupku donese Zakon o osobnoj asistenciji i odmah stupi na snagu, novaca ima, ili Zakon o inkluzivnom dodatku koji će imati mogućnost kontrole osoba koje nam pomažu”, pozvala je Škulić.

Zahvalila je svim službama koje su sudjelovale u spašavanju i zbrinjavanju: policajcima, vatrogascima, hitnoj i gospođi koja je dežurna oko zbrinjavanja.

Posebno je zahvalila svojim susjedima Ivi i Jošku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!