“Naše destinacije uz more su morale pratiti svjetske trendove i dići cijene”

Biznis 31. srp 202210:53 > 12:503 komentara

Predsjednica Zajednice obiteljskog turizma pri HGK Martina Nimac Kalcina bila je gošća Novog dana i pričala o smještajnim kapacitetima na obali, kao i višim cijenama smještaja ovog ljeta.

Kaže da je popunjenost smještaja ove godine jako dobra.

“Gotovo smo svi puni 7. i 8. mjesec. Međutim, neki su se žalili pogotovo po otocima da im je nešto kasnije počela sezona, tek početkom 7. mjeseca. Gradske destinacije su ipak započele sa sezonom nešto prije”, rekla je Nimac Kalcina.

Osvrnula se i na vrlo visoke cijene smještaja na Jadranu, rekavši da je to vječni problem kad su domaći gosti u pitanju.

“Mi svi koji ovdje živimo nemamo dovoljne prihode da pratimo te svjetske tržišne cijene. Poskupljenje ne prati naše plaće, a moguće da ne prati ni inozemne – međutim, ipak su njihove plaće znatno veće. Naše destinacije uz more su morale pratiti svjetske trendove i morale su dići cijene. Sve je poskupilo i normalno je da su iznajmljivači podigli svoje cijene. Ti koji su podigli cijene 100 posto zaista nije u redu i nije opravdano”, govori.

Nimac Kalcina ističe da se na obali moraju pratiti svjetski trendovi, a da se moraju podmiriti i svi troškovi koji dolaze.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar