Peti dan potrage: Ronioci pretražuju rijeku, još nema novih informacija

Vijesti 04. sij 202207:11 > 22:31 0 komentara
Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL

U Beogradu i dalje traje potraga za mladićem iz Splita. Srpska policija danonoćno traga na kopnu i na rijeci Savi. 27-godišnji Matej Periš posljednji je put viđen oko 2:30 u noći sa 30. na 31. prosinca kako izlazi iz noćnog kluba blizu ušća Save u Dunav. Njegov otac Nenad Periš od nedjelje je u Beogradu.

U medijima se pojavljuje niz različitih informacija, a počele su kružiti i snimke nadzornih kamera na kojima navodno Matej trči ulicama.

Njegov otac Nenad Periš za N1 je kazao: “Na snimkama koje mi je pokazao MUP je moj sin”, kazao je. Demantirao je pak da je njegov sin na snimkama na kojima se vidi da netko pliva u Savi.

Policija i dalje intenzivno traga za nestalim mladićem. Za njim tragaju i članovi Mreže za opasnost Srbije.

Jelena Bokun/N1
Jelena Bokun/N1
Jelena Bokun/N1
Jelena Bokun/N1
Jelena Bokun/N1
Jelena Bokun/N1
Jelena Bokun/N1
Goran Srdanov/Nova.rs
Jelena Bokun/N1
Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL
Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL
N1
M.M./ATAImages/PIXSELL
Goran Srdanov/Nova.rs

TIJEK DOGAĐAJA

20:45 Obradović: Žao mi je što je nestanak prijavljen relativno kasno

Stručnjak za sigurnost Darko Obradović također je komentirao nestanak Mateja Periša.

“Ono što je dodatno složilo ovu stvar je to imamo čimbenik vode, dosta brze vode i imamo kasno prijavljivanje nestanka, što je najbitnija stvar da se što prije napravi prijava. Ono što je dobro je što raznovrsne jedinice policije su angažirane da se pokrije rijeka, ali ne treba isključiti i druge dijelove. Imamo koliko toliko prostornu-vremensku vezu kretanja Mateja, ali ostaje nejasno što se događa s njim poslije terase. To daje dosta prostora za pesimizam, ali i optimizam”, kazao je Obradović za RTL.

“Žao mi je što je nestanak prijavljen relativno kasno i to mi budi pesimizam”, dodao je.

19:30 Nenad Periš: Samo želim doznati istinu

Nenad Periš poručuje kako samo želi doznati istinu.

“Osjećam se zabrinuto, emocije pokušavam nekako racionalizirati, u ovome trenutku pokušavam biti racionalan. Mislim da u tome, na neki način i uspijevam, iako je jako teško. Mateja nema 5 dana, informacije koje dolaze od srbijanskog ministarstva unutrašnjih poslova su da istraga i dalje traje i u potpunom je zamahu”, rekao je Nenad Periš za HRT.

“Ja Mateja želim vratiti kući na bilo koji način i dotad ću ostati tu. Sudbina ili ne znam što je, to se dogodilo. Što se dogodilo, to nitko ne zna. Ja sam spreman na sve i samo želim doznati istinu i da svoje dijete odvedem kući makar mi bilo zadnji put”, dodao je.

18:40 Igor Jurić: Najbitnije je da saznamo pravu istinu

Reporterka N1 televizije Jelena Bokun javila se iz Beograda, dodajući da za sada nema novih informacija.

Igor Jurić, otac Tijane Jurić, u Dnevniku N1 televizije komentirao je nestanak Splićanina Mateja Periša u Beogradu.

“Najgora stvar kad se dogodi nestanak je neizvjesnost i to je ono što danas ubija obitelj Mateja i njegove prijatelj. Zbog toga je bitno da se ovaj epilog sazna. Nemamo pravo odustati od potrage i nadam se da će tako i biti – da naša policija neće odustati dok se ne sazna konačan epilog svega ovoga jer mislim da upravo to može biti spas za obitelj. Kakav god epilog bio, važnije je to da obitelj sazna što se dogodilo”, rekao je Jurić i dodao:

“Mi smo 13 dana tražili našu djevojčicu, za nas je to bilo jako teško i gorko iskustvo. Tek nakon najogorih mogućih saznanja za jednog roditelja, a to je da ti je dijete mrtvo, to je za nas bilo na neki način pomirenje sa situacijom. Suosjećam s obitelji i svim građanima Hrvatske.”

Više čitajte OVDJE.

16:10 Matejevi prijatelji otišli iz Beograda, bili na poligrafu

U razgovoru za Index Matejev otac Nenad Periš rekao je da su prijatelji njegovog sina, s kojima je bio u provodu u Beogradu, koliko zna testirani odmah na poligrafu.

“Matejevi prijatelji su otišli, prvo za Zagreb, pa onda za Split. Koliko ja znam, poligrafski su ispitani. Imam tu informaciju, ali je nisam dodatno provjeravao u policiji.”

15:24 Matejev otac: Nikome ne bih poželio sudbinu moje obitelji

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja, čiji se trag izgubio u noći između 30. i 31. prosinca, kaže da ima apsolutno povjerenje u srpsku policiju, ali i da nikome ne bi poželio ovo što se trenutno događa njegovoj obitelji.

“Kontaktirali su me iz policije. Policija vrlo ozbiljno radi svoj dio posla, produbili su istragu. Nemam podataka o istrazi, vjerujte mi i ne očekujem, najvažnije mi je da oni rade svoj dio posla. Ne treba im otežavati posao. Zahvaljujem se svima na svemu što rade, vidio sam da su brodovi na Savi, da se pretražuje rijeka”, rekao je za Novu.rs Periš.

Više pročitajte OVDJE.

Dragan Mujan/Nova.rs

14:24 Mjesto na kojem je snimljen mladić

14:11 Oglasila se i hrvatska policija

Iz splitsko-dalmatinske policije u utorak su potvrdili da koordinirano surađuju sa srbijanskim kolegama na pronalasku u Beogradu nestalog 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša.

Više pročitajte OVDJE.

14:07 Bivši inspektor za N1: Najbitnije je društvo s kojim je bio

Bivši inspektor Slobodan Mišković za N1 je rekao da je slučaj nestanka mladića iz Splita sad prioritet policije.

“Mogu samo zamisliti koliko su sati materijala nadzornih kamera poledali dok nisu došli do ovih snimki. Trebalo je razgovarati s ljudima koji su bili s njim, pa s osobljem objekta u kojem je bio. Poduzeli su sve što su mogli i bez propusta”, rekao je Slobodan Mišković komentirajući postupanje policije.

“Najbitnije je društvo s kojim je bio”, dodaje.

Više pročitajte OVDJE.

N1

13:34 Oglasio se MUP Srbije

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina M. P. (1994.) u Beogradu danonoćno tragaju za njim i poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi što prije pronašli mladića.”

Više pročitajte OVDJE.

12:33 Ronioci šire područje potrage

Riječna policija stigla je na Savanovu s roniocima koji su se danas uključili u potragu. Tu je i službeni brod MUP-a Srbije.

Rijeku pretražuju dva broda, a kako javlja naša reporterka Jelena Bokun, teren se detaljno češlja, a ronioci šire područje potrage.

11:35 Stigli su ronioci

Policija se jučer nije oglašavala o slučaju nestanka Mateja. Očekuje se da će se danas oglasiti o snimkama i potvrditi nalazi li se na njima Matej te jesu li autentične.

Riječna policija stigla je na savsku šetnicu s roniocima koji su se danas uključili u potragu. Potraga se fokusirala na područje gdje je mladić nalik Mateju posljednji put snimljen.

N1

11:07 Lokacija na kojoj je snimljen mladić kako pliva noću

Naša reporterka koja se nalazi u Beogradu, Jelena Bokun, snimila je područje rijeke Save gdje je u noći snimljen mladić koji pliva.

10:10 Grbić: Ovo je nemirna i ozbiljna rijeka

Renato Grbić iz Beograda, koji cijeli život lovi na Dunavu gdje ima restoran, čovjek koji je spasio 30-ak ljudi od utapanja, komentirao je za N1 situaciju s nestalim mladićem.

“Pretražujemo teren koji je velik, voda je oko metar i pol, nemirna je i ozbiljna rijeka. Potraga će se nastaviti svaki dan, i mi smo tu uz policiju i ostale. Voda je mutna, ništa se ne vidi. Bio bih najsretniji da bude sretan epilog, a ako je slučajno u vodi, ova temperatura je šok za organizam”, rekao je.

N1

8:20 Objavljene i snimke potrage

Volonteri Mreža za opasnost Srbije objavili su video pretrage nepristupačnih terena u potrazi za nestalim Perišom.

8:00 Potraga proširena na Dunav

Policijski čamci krstare Savom od Beton hale do ušća, a potraga je proširena i na Dunav.

Branko Kresojević, vlasnik broda “Nikola Tesla” koji je vezan dvadesetak metara od kluba “Gotik” govori za Novu.rs: “Volio bih da je taj dečko živ. Pročitao sam negdje da je skiper, moj kolega. On je bio naš gost. Gost Srbije i Beograda i trebamo učiniti sve što je u našoj moći da pomognemo i tom momku i njegovoj obitelji”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!