Nataša Vidaković novo je pojačanje N1 televizije

Vijesti 01. stu 202212:21 0 komentara
Janko Gredelj

Iskusnom novinarskom timu N1 televizije pridružila se novinarka Nataša Vidaković.

Nataša Vidaković magistrirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 2015. godine. Iza sebe ima 10 godina iskustva rada u medijima, a zanimanje za televizijsko novinarstvo pokazala je još za vrijeme studentskih dana. Na matičnom fakultetu radila je 4 godine kao demonstratorica na kolegijima Televizijskog novinarstva prof. Tene Perišin, gdje je mlađe studente podučavala snimanju, montaži i uređivanju televizijskih emisija. S kolegama na fakultetu pokrenula je prvu studentsku televiziju u ovom dijelu Europe – Televiziju Student, a još za vrijeme studija sudjelovala je u brojnim radionicama za mlade novinare u Hrvatskoj i inozemstvu. Tako je za vrijeme radionice dokumentarnog filma u Sloveniji snimila s kolegama i kratki film “Urban”, koji je bio uvršten u međunarodnu konkurenciju festivala dokumentarnog filma “ZagrebDox”, a za svoje novinarske priloga i reportaže više je puta nagrađivana u SAD-u.

Svoj rad na televiziji Nataša je započela još 2014. godine na tada novoj televiziji u Hrvatskoj – N1, a potom odlazi u informativni program Hrvatske radiotelevizije raditi kao montažerka, gdje će provesti naredne 4 godine. Kaže, to iskustvo joj je omogućilo širi pogled na novinarske teme i bolje razumijevanje čitavog procesa stvaranja televizijskog priloga, a čiji je neizostavni dio upravo razumijevanje slike: “Ponosna sam što sam svoj hobi, montažu, uspjela u jednom dijelu svoje karijere pretvoriti u posao jer me oduvijek zanimaju tehnologija i čitav proces stvaranja televizijskog priloga, posebice montaža”, ističe Nataša.

Nakon HRT-a, odlučuje se vratiti televizijskom novinarstvu te odlazi usavršiti svoje reporterske vještine na RTL i na televiziju UNA, a povratak na N1 je poput stare ljubavi – vratiti se u tim profesionalaca, ali i mjesto gdje je započela svoju profesionalnu novinarsku karijeru. “Veliki povratak na zaista širom otvorena vrata N1 televizije za mene je zaista jedno emotivno iskustvo gdje ću uz već poznate kolege nastojati pridonijeti timu svojim profesionalnim pristupom te iskustvom koje sam stjecala iz različitih polja novinarstva. Nadam se da ću gledateljima uspjeti na pristupačan i zanimljiv način približiti priče za koje gajim posebnu strast, a koje su vezane uz polje znanosti i tehnologije.”, rekla je Nataša.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!