Ne smiruju se reakcije na novog šefa DORH-a: “Ovo su slučajevi koji mu stvaraju velike komplikacije”

Vijesti 11. velj 202410:19 2 komentara

Novinari Marina Barukčić Stričević (Al Jazeera Balkans) i Ilija Radić (N1) u Točki na tjedan s našom Milom Moralić analizirali su izbor Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika.

Radić kaže da vladajući nisu mogli, unatoč svim kritikama, odustati od Turudića. “Stavili su si veliku metu na leđa, sad je samo pitanje koliko će se dugo ta meta zadržati u odnosu na izbore. Koliko će oporba to uspjeti naglasiti, a ako to sve prođe kao mnoge stvari u Hrvatskoj – malo smo pričali o tome, možda se onda taj rizik Andreju Plenkoviću na kraju i isplati.”

Na jednoj od pressica na kojoj je Plenković opetovano branio Turudića, rekao je da novi šef DORH-a nije lagao nego je bio “reduciran u izričaju”.

“To je bilo kolektivni gaslighting, pravljenje svih nas ludima, dovođenja u pitanje našeg pamćenja. On uopće nije odgovorio na pitanja”, rekla je Barukčić Stričević.

Smatra da se da je Josipa Pleslić, ex Rimac pokušpala sebe obraniti tako da proda Turudića i tri ministra.

Radić navodi da je Turudić u određenom sukobu interesa u nekoliko slučajeva, kao što su i slučaj Rimac i Janaf. “Treći slučaj je Agrokor u kojem je Trudić kao sudac oborio krunski dokaz DORH-a. Četvrti slučaj je onaj Geodetskog fakulteta gdje je Turudić u intervjuu na N1 televiziji doveo u pitanje smisao postojanja europskog tužitelja u Hrvatskoj. Svi ti veliki slučaju za novog glavnog državnog odvjetnika stvaraju velike komplikacije.”

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare