Nikola Grmoja o Indexovoj akciji: “Idealno za Index, idealno za HDZ”

Vijesti 24. velj 202110:52 > 19:39 1 komentar
N1

Potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja razgovarao je u Hrvatskom saboru s našom reporterkom Ivom Puljić Šego o slučaju riječkog kafića Three monkeys.

“Mislim da premijeru ova priča odgovara. Ne bi je ovoliko gurao – glasnogovornik Vlade, svi ministri imali su jučer objave vezane uz Index ili kafić u Rijeci. Oni očito žele mobilizirati članove HDZ-a uoči lokalnih izbora”, kazao je Nikola Grmoja.

“Mislim da se tu ne radi ni o kakvom fašizmu, već o ljutnji riječkog ugostitelja. Tu frustraciju dijele mnogi ugostitelji”, smatra Grmoja.

“Da je premijer htio da se sve to primiri, mogao je otići na kavu, razgovarati s njim, pitati ga zašto je tako ogorčen i ljut na HDZ”, kazao je te dodao da smatra da ovo nije ideološko pitanje, već pitanje onoga što se događa u Hrvatskoj.

VEZANE VIJESTI

“Mi smo prije navoda o diskriminaciji HDZ-ovaca, imali diskriminaciju građana koji nemaju člansku iskaznicu HDZ-a. Tko se cijepio preko reda, tko dobiva posao u Hrvatskoj i na koji način s napreduje u Hrvatskoj? To su oni koji imaju člansku iskaznicu HDZ-a, a sad imamo spin da su HDZ-ovci ti koji su diskriminirani, protiv kojih se vodi jedna kampanja govora mržnje, tako da mislim da je Plenković ovo izvrsno odradio. Nitko više ne priča o svim tim aferama, priča se o tome da su kao HDZ-ovci diskriminirani. Sasvim je jasno da su diskriminirani građani Hrvatske koji ne mogu dobiti adekvatan posao, koji imaju loše plaće, koji su nezadovoljni korupcijom i nepotizmom, koji zbog toga odlaze. To su stvarni problemi”, kazao je Grmoja.

Zaključno je komentirao skandal oko Indexa. “Ja mislim da je to pomoglo HDZ-u, ta akcija. Vidjeli smo da su svi objavili  screenshot te Indexove akcije i referirali se na to. Za HDZ-ovo biračko tijelo je idealno kad ih Index napada i dehumanizira. Idealno za index, idealno za HDZ”, zaključuje Grmoja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare