Grmoja odgovorio Kapulici: Umjesto na poligraf, on treba na razgovor u DORH

Vijesti 04. tra 202213:30 > 13:59 4 komentara
N1

Saborski zastupnik HDZ-a Mario Kapulica danas je na press konferenciji rekao da se podvrgnuo poligrafskom testiranju, nakon optužbi vezanih uz "klub" iz Slovenske 9, a koje je u Točki na tjedan prije dva tjedna iznio Mostov Nikola Grmoja.

“One koji će gledati, pozivam da shvate kako je od mene, nakon višekratno ponavljanih laži, zatraženo da se dragovoljno podvrgnem poligrafskom ispitivanju kako bih dokazao da govorim istinu. Nakon toga obojica smo se obvezali, i Grmoja i ja, uživo pred hrvatskom javnošću, onom koja je za to zainteresirana, da će politiku napustiti i prestati politički djelovati onaj za kojeg se dokaže da laže”, rekao je.

Na sve se osvrnuo i sam Grmoja, kazavši da to što je Kapulica napravio nije bilo dio dogovora koji su javno potvrdili gostujući na N1.

VEZANE VIJESTI

“Nije ispoštovao taj dogovor, on je bio jasan, da Mario Kapulica javno, na televiziji, pred kamerama odgovori na pitanja o povezanosti s klubom u Slovenskoj 9. On je to navodno radio u privatnom aranžmanu i prošao. Ja sam uvjeren da bi na tom testiranju prošao i Mario Banožić s tvrdnjom da je na dronu bilo 40 kilograma eksploziva”, rekao je Grmoja, kazavši da Kapulica nije ispoštovao dogovor.

Podsjetit ću javnost da je Goran Puklin, Kapuličin kum, u svom stanu čuvao više od 4 milijuna kuna iz kluba u Slovenskoj 9, rekao je Grmoja, podsjetivši na detalje afere.

“Ni slučajno nisam politički mrtvac!”

“Kapulica ne bi trebao na poligraf da odgovara na par pitanja, nego na informativni razgovor u DORH i USKOK gdje bi trebao odgovoriti na cijeli niz pitanja. To čak i ne mora biti javno, ali preduvjet da se dogodi takav jedan informativni razgovor je da DORH i USKOK budu neovisni”, rekao je Grmoja.

Upitan je li on politički mrtvac, kako ga je nazvao Kapulica, Grmoja je rekao: “Ni slučajno! Nije ispoštovao naš dogovor.”

“Ja sam, kako sam rekao, samo naslućivao dijelove Kapuličine povezanosti. Dakle, nije svatko tko je bio u klubu u Slovenskoj 9 ujedno i kriminalac, ali nije dobro što su tamo bili. Neki koji su tamo bili su direktno povezani s aferom Janaf”, rekao je Grmoja.

“Ne vjerujem nalazima koje je netko platio u privatnom aranžmanu, a siguran sam da je Mario Kapulica do grla u aferi Janaf i iza toga stojim”, rekao je Grmoja.

VEZANA VIJEST

Upitan je li moguće da je imao pogrešne podatke o tome je li Kapulica bio u Slovenskoj 9 ili nije, Grmoja je rekao da nije moguće. “To povezujem s time da je Kapulica direktno povezan s aferom Janaf i s klubom u Slovenskoj 9”, rekao je Grmoja.

“Neka Kapulica ispoštuje dogovor”

Ja neću nalaziti detektivsku agenciju kojoj vjerujem, nego ću se držati onoga što smo se dogovorili, a to je da bude javno i pred kamerama, rekao je Grmoja.

“Mi smo se tako dogovorili. On je pristao na to, pružio mi je ruku. Ovo je bilo prilika da Kapulicu izvučemo na čistac. Želio sam da Mario Kapulica odgovori na sva ova pitanja i tvrdnje koje sam ja iznio. Danas o tome nije rekao ni riječ”, rekao je Grmoja.

Je li Puklin Kapuličin kum? Ako nije, ja se povlačim iz politike. Ja sam iznio konkretne podatke, rekao je Grmoja.

“Kad Mario Kapulica ispuni svoj dio dogovora, ja sam za”, rekao je Grmoja.

Upitan kako je provjerio podatke koje ima, Grmoja je rekao da je nazvao ljude s popisa i da ih je pitao jesu li bili u klubu u Slovenskoj, te da su mu oni rekli da jesu, a dodao je i da su ga neki zamolili da “na njih ne udaram previše”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare