Nina Obuljen Koržinek: Zakon o elektroničkim medijima bit će usvojen do ljeta

Vijesti 08. tra 202112:16 > 09. tra 2021 12:15 0 komentara
nina obuljen koržinek,
Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek komentirala je danas u kojoj je fazi novi Zakon o elektroničkim medijima i kada bi on mogao biti donesen.

Kako tvrdi, obavljaju se zadnje konzultacije i s Vijećem za elektroničkim medijima, i s drugim partnerima i nakladnicima.

“Čim zakon bude spreman, sigurno će biti usvojen u Saboru do ljeta. Radimo na tome. To traži svoje konzultacije. Bilo je dosta rasprave nakon prvog čitanja. Mislim da je svima u interesu da zakon bude što bolje napisan”, kaže Obuljen Koržinek.

“Ići će se u smjeru liberalizacije”

Upitana hoće li u novom Zakonu biti ukinuti odredba koja brani vertikalnu integraciju, odnosno da nakladnik medija istovremeno ne može biti distributer sadržaja, Obuljen Koržinek kaže:

“Mi smo rekli da ćemo vjerojatno ići u smjeru liberalizacije. To se odnosi i na to pitanje. U tom slučaju će se unijeti neki novi instrumenti koji će osigurati očuvanje medijskog pluralizma”.

“Zakon će vjerojatno u tom dijelu biti liberaliziran. Kakav će to mehanizam biti ugrađen, dopustite da to bude predstavljeno na sjednici Vlade.

Radi se o potrebi zaštite medijskog pluralizma i o potrebi razvoja onih koji na tom tržištu djeluju. Kad Zakon bude finaliziran, bit će predstavljen”, rekla je ministrica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!