“Ništa se ne mijenja, Tušek otvara festival popevki na kojem pjeva njegova žena”

Vijesti 10. ruj 202113:52 > 15:141 komentar
N1

O uhićenju međimurkog župana Matije Posavca i korupciji te netransparentnosti u trošenju javnog novca na lokalnoj razini u N1 Studiju uživo govorio je Viktor Šimunić, gradonačenik Oroslavja.

Misli kako nije slučajno da su se uhićenja dogodilo upravo sada kada su sva svjetla bila usmjerena prema Kutini.

Prošlo je sedam mjeseci otkako je u javnosti objavljena snimka razgovora o podršci na lokalnim izborima, nakon čega je Žarko Tušek podnio ostavku na mjesto šefa HDZ-a Krapinsko-zagorske županije. Šimunić kaže da se po tom pitanju i dalje ništa se ne događa.

“Ništa se nije promijenilo, Tušek otvara Krapinski festival (Festival krapinske popevke) na kojem pjeva njegova žena”, rekao je i dodao da mu, u usporedbi s Čakovcem to djeluje nevjerojatno: “U klijeti su bila tri čovjeka, postoji snimka, nema sto svjedoka za ispitati. Možda se čeka pravi trenutak”, komentirao je.

“Ispada da smo mi koji smo prokazali loš sustav ti koji bismo se trebali bojati”

“Ispada da smo mi koji smo prokazali loš sustav i loše politike ti koji bismo se trebali bojati. Kakva poruka se šalje građanima? Kad se prokaže nešto, ništa se ne dogodi, umjesto da se zaštiti ljude koji se odvaže tako nešto napraviti”, govori Šimunić i dodaje:

“Gospodin Tušek je odličan primjer. Ništa se nije dogodilo, dao je ostavku na mjesto šefa županijskog HDZ-a, a ostao je u Saboru i predsjednik je saborskog Odbora za gospodarstvo.”

Govorio je i o proširenosti korupcije na lokalnom nivou i netransparentnosti u trošenju javnog novca, na koju često ukazuje.

Kaže da je u ova tri mjeseca koja je proveo obnašajući dužnost gradonačelnika shvatio da je najlakše biti koruptivan. Prokažete neku nepravilnost, no nikome se ništa ne događa. Nedavno je ukazao na kupnju (tada poljoprivrednog) zemljišta čija je vrijednost bila 44.000 kuna, a kasnije je procijenjeno na 600.000 i prenamijenjeno u građevinsko. To je i cijena po kojoj je Grad Oroslavje na kraju kupio zemljište, koje im, smatra Šimunić, uopće nije trebalo.

Tko može kontrolirati gradove i općine i sve te silne milijune, pita se Šimunić. “Treba sjesti i pročešljati proračun, a naposljetku se ni po njemu ne može sve vidjeti”, dodao je.

Ističe da jedinice lokalne samouprave trebaju biti transparentne i dodaje kako je potrebno “češljati” na što se troši javni novac.

Viktor Šimunić poručuje da se može raditi pošteno: “Ajmo’ pošteno delati.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar