Nobilo o Hrvoj-Šipek: Govori neistine, ovo što vidimo je vrh sante leda

Vijesti 30. stu 202122:43 2 komentara
N1

Odvjetnik Ante Nobilo komentirao je slučaj vezan uz Glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek koja je u Saboru radu DORH-a u zadnjih 10 godina dala ocjenu 7.

“To nije realno. To je njena vizija. Nakon što je to rekla u Saboru vidjeli smo što se događalo. Ovakva kulminacija i brzo razgolićavanje najvažnijeg državnog organa nikad nije bilo. Ovo što vidimo je vrh sante leda. Pred nama vidimo kako glavna državna odvjetnica govori neistine. Novinari je ulove pa se mora ispravljati. Rekla je da nije vidjela izvještaj, pa je onda rekla da je dobila ali ga nije otvorila, pa se utvrdilo da je postojao sastanak, pa je bila na sastanku… To je nevjerojatno kako se razobličio jedan važan organ. Velika je moć u rukama državne odvjetnice, ona odlučuje o sudbinama da li ćete ići u zatvor ili ne. Netko tko ima moć na temelju zakona ne može lagati jer nemate moralnu podlogu. Kako će slati ljude u zatvoru, a vi petljate, lažete, gurate suradnicu da vas brani da bi se iza nje sakrili”, kazao je Nobilo.

VEZANE VIJESTI

Smatra i da će doći do smjene Hrvoj-Šipek i šefice USKOK-a Vanje Marušić.

“Neće sad po zahtjevu oporbe, Plenković to uvijek radi. Sad im neće dati, ali već vidimo ključne HDZ-ovce da ostavljaju mogućnost ako izvještaj o radu o predmetu Žalac pokaže nešto, iako i taj izvještaj faktički radi komisija koju je imenovala glavna državna odvjetnica”, rekao je Nobilo.

Kazao je i kako su one već trebale biti bivše.

“Žao mi je kolegice Marušić jer je ozbiljna profesionalka, ali nije trebala stati u obranu glavne državne odvjetnice ako je vidjela da nije u pravu, a očigledno nije bila u pravu jer sve više izbija informacija koje kažu da je zamjenica koja je dovedena iz Rijeke i koja ja redila na tom predmetu, koja je bila vrlo mlada, utvrdila da treba ići u kazneni postupak. Vratili su je u Rijeku, zagrebačka karijera je završena naglo i pospremili su predmet u ladice. Da nije bilo tog javnog tužiteljstva Europe nikada o ovome ne bi govorili i nikada to ne bi izbilo u javnost”, rekao je Nobilo za RTL.

Istaknuo je i da kad glavna državna odvjetnica postane veliki politički teret Vladi da će je se riješiti.

“Ovo je akumulirano previše. Ako tome dodamo palo je u sjenu ali naša analiza je pokazala da je optužnica u velikom Agrokoru povučena kako bi se spriječilo saslušanje Kamal Ismaila gdje bi utvrdili da je 10 milijuna kuna bačeno u vjetar jer vještačenje ne valja, napravljeno je manipulacijom, to nisu bili nezavisni vještaci i na temelju njega se presuda nikada ne će dovesti. Ljudi pravne finese mogu shvatiti ili ne, ali je jednostavno shvatiti da ste dali 10 milijuna kuna i bacili niz vjetar. Da bi se to prikrilo krene se u kazneni postupak s uhićenjima samo da se stvori opravdanje za povlačenje optužnice”, kazao je Nobilo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare