Nogalo: Stavljenić Rukavina je samo pijun, mora se razotkriti cijela hobotnica

Vijesti 03. srp 202110:39 > 12:50 0 komentara
Boro Nogalo
N1

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo gostovao je u Novom danu te se osvrnuo na stanje u toj bolnici.

“Dug je trenutno oko 60 milijuna kuna, a nikad nije bio ni blizu toliko”, kazao je Nogalo.

Čule, ravnatelj i specijalizant, nema pravo potpisati nalaz a kamoli voditi uglednu kliniku, vodio je ustanovu. Napravio je te dugove manirom jednog pijanog milijardera. Ja sam ostavio bolnicu na 210 ili 212 ljudi, a sad je oko 245 ljudi. Dakle, 30 ljudi je otprilike plaća oko 500-600 tisuća kuna. Mi smo otprilike toliko trošili lijekova i zavojnog materijala. Ugrozio je zdravlje djece u kontekstu da više nismo mogli nabavljati takve lijekove kakve smo nabavljali itd. Dug raste, ali mislim da je to smišljeno radio. Oni kad su došli u tu bolnicu, oni su sve te dugove radili kako bi pokazali da bolnica nema smisla”, tvrdi Nogalo.

VEZANA VIJEST

Osvrnuo se i na projekt “Dječji centar za translacijsku medicinu”.

“Projekt je već ugrožen. Rade se procedure koje Europa neće priznati. Prva od procedura je promjena kompletne uprave. Najgore što se može dogoditi s obzirom na procedure koje su odrađene, ljude koji su došli, sigurno će Europa reći da ne priznaje sredstva i onda će hrvatska država morati platiti. Možda je to i cilj”, navodi Nogalo.

Komentirao je i što očekuje od ovih antikorupcijskih akcija USKOK-a i policije nakon kojih je uhićena Ana Stavljenić Rukavina, predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

“Kad govorimo o korupciji oko Srebrnjaka, to nikako ne spada na ključne članove Upravnog vijeća, to su Ana Stavljenić Rukavina i Šulentić. To je jedan puno širi krug, ima tu puno akademske zajednice, Medicinskog fakulteta u Zagrebu, puno poduzetnika, svi su oni povlačili poteze, a Stavljenić Rukavina je bila pijun. Mora se razotkriti cijela hobotnica”, ističe Nogalo.

“Ako institucije budu radile kako treba, vjerujte mi da će biti još puno uhićenja i to viđenijih ljudi. Neću dozvoliti da bolnica bude Imunološki zavod ili žičara, a sve ide u tom smjeru”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!