Nogalo Tomaševiću: Dosta skrivanja, preuzmi odgovornost za Srebrnjak

Vijesti 10. srp 202210:27 > 10:28 1 komentar
N1

Doktor Boro Nogalo, bivši dugogodišnji ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak bio je gost Točke na tjedan, gdje je komentirao raspisivanje natječaja za novog ravnatelja te ustanove.

“Glavno pitanje je zašto se nakon moje smjene raspisalo pet natječaja? Što je toliko loše u toj bolnici i zašto je to tako? Zašto se za ravnatelje postavljaju nekompetentne osobe”, pita se Nogalo.

Kaže da je posljednji natječaj raspisan jer je “profesorica Sanja Kolaček na posljednjem natječaju za ravnatelja izabrala svog kuma”.

VEZANE VIJESTI

“Takva odluka nije mogla opstati. Došla je osoba koja je posljednje četiri godine imala radno vrijeme od četiri sata. Izvukli su ga iz šešira, a opet je riječ o osobi s Rebra, institucije koja je u nekoliko navrata i na neprimjeren način pokušala preuzeti Srebrnjak”, rekao je.

Kako navodi, Srebrenjak je “vrhunska lokacija sa skupim zemljištem, za koji postoji puno interesa”.

“Ministri na to gledaju bez pogovora. Zašto ministar Beroš to dozvoljava? Zašto dozvoljava da se izabere osoba na nivou izbora profesorice Kolaček?”, rekao je.

Kaže da je već poznato tko će biti novi ravnatelj.

“Kada od uprave tražimo da se povuku granice prije pregovora, ništa se ne događa. Upravno vijeće se ne sastaje niti svakih mjesec dana. Događaju se pogodovanja i opstrukcije”, rekao je Nogalo.

Smatra da će cijela stvar završiti loše po djecu i roditelje.

“Treba nam pomoć. I ministri i gradonačelnik trebali bi biti u sinergiji, a to ne postoji”, navodi Nogalo.

Pozvao je gradonačelnika Tomislava Tomaševića da preuzme odgovornost za Srebrnjak.

“Očekujem da bude pošten, dosljedan te da se drži svega onoga što je obećavao u kampanji. Očekujem i da ne bude kao Poncije Pilat koji pere ruke kao prošli put, kada je rekao da o tome odlučuje Upravno vijeće. Jednom se možete prevariti, ali drugi put ne. Došli smo do Rubikona”, rekao je Nogalo.

Navodi da je sve svoje sumnje prijavio i hrvatskim i EU istražiteljima.

“Dokumentacija ide. Sve što se događa smo dokumentirali i sve će biti poslano tamo gdje treba. Obratili smo se i hrvatskim i EU istražiteljima”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare