Objavljena nova snimka iz Kutine, Cvrtila: Lokalnom mediju se plaćala šutnja

Vijesti 13. sij 202215:57 > 14. sij 2022 07:13 0 komentara

Zviždačica iz Kutine Adrijana Cvrtila objavila je danas u Newsroomu novu snimku koja otkriva kako je uhićeni trojac predvođen gradonačelnikom Babićem podmićivao lokalne novinare.

Adrijana Cvrtila, zviždačica koja je razotkrila korupciju u kutinskoj gradskoj vlasti i koja je nedavno smijenjena s mjesta direktorice Eko Moslavine, gostovala je u Newsroomu i otkrila nove snimke koja otkriva kako je uhićeni trojac predvođen gradonačelnikom Babićem dogovarfao podmićivanje lokalnih novinara.

“Gradonačelnik Kutine i sad bivši predsjednik Gradskog vijeća pomoću lokalnog medija plaćali su da se tamo objavljuju pozitivne informacije i vijesti o vladajućoj koaliciji, plaćali su šutnju. Čovjek koji stoji iza portala ih je ucjenjivao porukama da zna za razne informacije i oni su plaćali da on o tome ne piše”, otkrila je Adrijana Cvrtila i dodala:

“Kako su oni zlouporabili medijski prostor, time su obmanjivali javnost i skrivanjem činjenice da se radi potencijalno o kaznenim djelima.”

VEZANE VIJESTI

Cvrtila ističe da vjeruje da se takve stvari ne događaju samo u Kutini: “Vjerujem da toga ima i u drugim jedinicama lokalne samouprave, samo je pitanje tko će se drznuti o tome progovoriti. Treba ljude osvještavati i poticati ih da progovore.”

U srijedu je Danijel Husnjak, novi direktor tvrtke Eko Moslavina, u Newsroomu iznio niz optužbi na račun Adrijane Cvrtile. Na pitanje je li snimku odlučila objaviti iz osvete, Cvrtila odgovara:

“Ne. Ovo radno mjesto voditelja razvoja i zaštite okoliša nije mjesto koje sam otvorila za sebe. Ja sam na njemu zaposlena od kolovoza 2014. sve do 2017. kad sam imenovana direktoricom, to mjesto otvorio je moj prethodnik. Tvrdnja da Gradsko vijeće nije izglasalo izvješće o poslovanju smiješno je jer sam četiri godine dobivala jednoglasnu odluku da je izvješće prihvaćeno. U to vrijeme u srpnju kad je srušeno izvješće, na snazi nije bila odluka koju su donijeli kasnije o izboru člana uprave.”

Otkrila je da je primila dvije sudske odluke: “Primila sam rješenja o privremenim mjerama – jedno je zabrana primjene sistematizacije kojom je trebalo biti ukinuto mjesto voditelja zaštite i razvoja okoliša, a drugo se odnosi na privremenu mjeru da mi se omogući i rasporedi me se na zadatke na tom radnom mjestu.”

Ipak, kaže da nije ugodno jer se na njezino djelovanje gleda kao na opasnost.

Na pitanje hoće li sve ovo nešto promijeniti u Kutini, rekla je: “Sigurna sam da će dio ljudi biti pozitivno iznenađen današnjoim emisijom jer je taj medij godinama pisao samo pozitivne vijesti o akterima i progonio one koji su djelovali suprotno od vladajuće koalicije.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!