Nove mjere u PGŽ, Nacionalni stožer nije prihvatio jednu zabranu koju su tražili

Vijesti 29. ožu 202108:31 > 08:45
Izvor: N1

Od danas na snagu stupa novi režim borbe protiv koronavirusa u Primorsko-goranskoj županiji. Nacionalni stožer je prihvatio prijedloge stožera PGŽ-a uz jednu važnu iznimku.

Evo obrazloženja mjera i do kada će trajati.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije uvode se nužne epidemiološke mjere koje stupaju na snagu 29. ožujka, a njihovo trajanje se određuje do 12. travnja.

Nužne epidemiološke mjere, koje je uveo Stožer civilne zaštite RH su:

zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu;

na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 8 osoba iz najviše 2 kućanstva;

zabrana svih treninga u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te treninga i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta;

obustava rada teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara u zatvorenom prostoru;

obustava rada dječjih igraonica i održavanja dječjih radionica;

preporuka pojačanog nadzora pridržavanja uvedenih nužnih epidemioloških mjera, a osobito nužnih epidemioloških mjera koje se odnose na javna događanja i okupljanja, privatna okupljanja, javni prijevoz te rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata;

preporuka da se u svim sportskim objektima u kojima su dozvoljena natjecanja i treninzi ne koriste svlačionice.

Iako je Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije predložio obustavljanje profesionalnih umjetničkih izvedbi i programa, kino projekcija i izložbi u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, Nacionalni stožer civilne zaštite nije donio takvu mjeru.

Komentari

Vaš komentar