Novi detalji akcije USKOK-a: Privedeni zamjenik županijskog državnog odvjetnika i bivši pročelnik

Crna kronika 30. tra 202409:02 0 komentara
Marko Prpic/PIXSELL

USKOK je potvrdio da su u tijeku uhićenja na području Istarske županije.

Riječ je, kako nam je potvrđeno iz tri izvora, o slučaju o kojem je nedavno pisao portal Istra24 u kojem se zamjenika Županijskog državnog odvjetnika u Puli Željka Perčinlića sumnjiči da je pokušao izbjeći plaćanje kazne za parkiranje od 15 eura.

Oproštena kazna

Kaznu mu je, prema sumnjama USKOK-a, oprostio pročelnik Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu Nebojša Nikolić. Naime, za nepropisno parkiranje kazna od 15 eura narasla je na oko 700 eura jer Perčinlić nije dostavio podatke o vozaču.

Dan nakon što je portal otkrio skandal, Nikolić je podnio ostavku na mjesto pročelnika, a USKOK je, prije jutrošnjih uhićenja izuzeo svu potrebnu dokumentaciju iz Grada Pule.

Ključni dokaz

Među ostalim, tu se nalazila i službena bilješka u kojoj je stajalo da je nalog za plaćanje kazne poništen po pročelnikovoj odluci. Kaznu je zamjeniku u pulskom tužiteljstvu još u ožujku napisao gradski prometni redar. Zabilježena je registracija nepropisno parkiranog vozila, te je poslana vlasniku kako bi dostavio podatke o vozaču.

Perčinlić, međutim, to nije učinio, već je, kako se sumnja, otišao k Nikoliću koji je kaznu stornirao. Sada su obojica uhićeni. Postupak protiv njih, prema informacijama do kojih smo došli, vodi uskok-ov ured u Zagrebu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!