Novi detalji: U eksploziji u Varaždinu opečen i učenik (15), bio je na praksi

Crna kronika 06. pro 202322:13 0 komentara
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prilikom eksplozije spremnika plina u osobnom vozilu u srijedu u varaždinskom autoservisu ozlijeđene su dvije, a ne kako je prvotno izvijestila policija tri osobe, jedan od ozlijeđenih je 15-godišnji učenik na praksi.

Iznoseći detalje i okolnosti nesreće, policija je izvijestila kako se ona dogodila oko 13.35 sati,  a očevid je proveden u suradnji s inspektorima zaštite od požara, eksplozija i oružja Područnog ureda civilne zaštite Varaždin te inspektorom zaštite na radu.

Na vozilu koje se nalazilo na dizalici unutar radionice, prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo je do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika. U blizini je radila peć na lož ulje, pa je došlo do stvaranja zapaljive smjese plina i zraka, kao i njene aktivacije.

Kod zapaljenja smjese, ozlijede u vidu opeklina zadobio je 46-godišnji djelatnik i 15-godišnji učenik na praksi, koji su se u tom trenutku nalazili u radionici. Obojici je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Prilikom zapaljenja smjese došlo do nagorijevanja plastike kod stražnje lijeve gume, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!