Novi predsjednik splitskog HDZ-a: Ja to u povijesti Hrvatske nisam vidio

Vijesti 23. pro 202208:46 0 komentara
Ivo Cagalj/PIXSELL

Tomislav Šuta, novi predsjednik splitskog HDZ-a gostovao je u emisiji Novi dan.

Šuta je nedavno preuzeo splitski HDZ, a riječ je o poreznom vještaku koji je po struci ekonomist. “Kroz Gradsko vijeće s konstruktivnim prijedlozima želimo unaprijediti naš grad te za dvije i pol godine postanemo lideri u Splitu”, rekao je.

PROČITAJTE JOŠ

On je naslijedio Vicu Mihanovića koji je bio kandidat za gradonačelnika.  “Mi moramo biti oporba koja će nudit rješenja. Jedan od načina djelovanja su i stručni odbori. Tu je i turizam koji se stihijski dogodio i vrijeme je da se donese strategija. Ovom gradu želimo dobro, a to je pokazao i bivši gradonačelnik Andro Krstulović Opara, a i svi projekti su iz njegovog vremena, poput sanacija smetlišta Karepovac”, rekao je Šuta.

“Ne vidimo nikakvih novih projekata. Ja nisam nikad vidio u povijesti Hrvatske da se rebalans radio za 2022. godinu gdje su se fiktivno napuhivale neke cijene. I proračun za 2023. je napuhan te su stavljeni neki europski fondovi kao izvori financiranja. Mi nećemo upućivati neke nesuvisle kritike. Vidimo da gradu fali nekih velikih značajnih projekata, pogotovo iz europskih fondova”, dodao je.

“Jedna od tema je i izgradnja garaža, a mi se tu zalažemo za “Par&Ride” koncept koji bi osigurao parking izvan središta te rasteretio centar grada”, napomenuo je Šuta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!