Novi šef Vinogradske: U nalazu inspekcije bilo je nekih manjih nepravilnosti

Vijesti 21. lip 202121:02 > 22:28 0 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Davor Vagić, novi ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, bolnice poznatije kao Vinogradska bolnica, govorio je o preuzimanju vlasti u bolnici nakon smjene dr. Zorana Vatavuka, nalazima inspekcije, Dijani Zadravec...

Narušeni međuljudski odnosi, politička zavrzlama, teške optužbe neki su od problema koji ga čekaju na radnom mjestu. Vagić je za RTL komentirao kako će to riješiti.

“Moram zahvaliti na početku djelatnicima koji su u izuzetno zahtjevnih zadnjih godinu i pol unatoč dva potresu i covid krizu uspjeli napraviti to su naši pacijenti minimalno osjetili to da radimo u izvanrednim okolnostima. Želim zahvaliti i našim pacijentima koji i dalje vjeruju bolnici koja postoji 175 godina.

VEZANA VIJEST

Ovaj problem koji je sada i koji je bio u medijima zadnjih dana mislim da se može riješiti jednim mirom i normalnim radom i onime što je jako bitno, a to je da nalazi koji su mi dani danas kada sam preuzeo dužnost, definitivno u inspekcijskom nalazu HZZO-a i Ministarstva zdravstva nije bilo ničega od nekih kriminalnih radnji, bilo je nekih manjih nepravilnosti.

Ali ostavite mi dva-tri dana da to pročitam detaljno, to je nekih 70 stranica. Ako taj dio maknemo sa strane, ono što je potrebno ljudima u bolnici, to je mir da mogu raditi dalje i pružati zdravstvenu skrb pacijentima.”

Komentirao je i vraća li se Zadravec na svoju poziciju i je li mu čestitala, s obzirom na to da je ona bila jedan od kandidata.

“Prof. Zadravec je na bolovanju. Ja osobno želim da što prije ozdravi. Kada završi bolovanje vraća se na mjesto s kojega je otišla na bolovanje, a to je mjesto radiologa na Zavodu za radiologiju, kao voditelj neuroradiologije.”

Na pitanje znači li to da je zakopana ratna sjekira na relaciji i s njom i na relaciji ministar, ona i Vagić, novi ravnatelj odgovora da nikada nije imao ratnu sjekiru s nekim.

“Mi smo samo legalisti, govorim isključivo legalistički i mislim da trebamo sve napraviti da i djelatnici imaju mir i osjećaju se sigurno, bez straha i ostalog što se događa i zbog naših pacijenata, da i oni osjećaju da će ovdje dobiti sigurnu zdravstvenu skrb.”

Otkrio je da i se čuo s ministrom Berošom.

“Nakon što je bilo Upravno vijeće, nakon što sam izabran, nazvao me ministar Beroš, zamolio me da dođem u Ministarstvo i sastali smo se. S obzirom da je on iz ove bolnice, normalno da je jako dobro zna, porazgovarali smo i mogu reći da mi je dao u ovom dijelu podršku za nekakav dalji način rada.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!