Novi skandal u policiji: Otkriveno kako su policajci uzimali novac od migranata

Crna kronika 07. kol 202312:10 0 komentara
STR / AFP, Ilustracija

Dvojica policajaca završila su pod istragom USKOK-a jer su od stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku uzeli novac, navodno za prijevoz od Slunja do Zagreba.

U pitanju je ukupno, navodi USKOK, 220 eura, odnosno 10-ak eura od svih stranaca koji su prije par dana dovedeni u Policijsku postaju Slunj.

Tražili su azil pa je pokrenuta procedura u koju su se uključila dvojica policajaca.

Zlorabili svoje pozicije

USKOK je rekonstruirao da je riječ o policajcima koji su bili zaduženi za osiguranje stranaca, no, sumnja se da su te svoje pozicije zlorabili. Dok je jedan od njih zapisivao podatke migranata, drugi ih je tražio po 10 eura objasnivši im da je u pitanju iznos potreban za podmirenje troškova za prijevoz do Zagreba.

Naime, 19 stranaca koji su završili u postaji izrazili su želju da dobiju azil u Hrvatskoj, a na kraju su ih hrvatski policajci, kako se za sada sumnja, opljačkali.

Riječ je, kako je potvrđeno iz Policijske uprave karlovačke, o 47-godišnjem i 28-godišnjem policajcu koji su prijavljeno zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Policajci su odmah uhićeni

Postupak je pokrenut nakon što su stranci ovo prijavili policajcima koji su ih preuzeli u Slunju, te su ovi, očito svjesni nezakonitog postupanja svojih kolega, o svemu obavijestili rukovoditelje. Dvojica osumnjičenih brzo su uhićeni.

Sve se to događalo 4. kolovoza ove godine oko 8,30 sati, a naknadno su sve istražiteljima potvrdili i strani državljani koje je sudac istrage jučer žurno ispitao kao svjedoke. Mahom se, doznajemo radilo o Pakistancima i Marokancima.

Osim što su završili pod istragom policajci su rješenjem načelnika Policijske uprave karlovačke udaljeni iz službe, te će protiv istih biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji. USKOK zbog toga te činjenice da su svjedoci već identificirali počinitelje i opisali kazneno djelo nije tražio da se protiv osumnjičenih policajaca odredi istražni zatvor već će se braniti sa slobode.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!