Turudićev izbor za novog v.d. ravnatelja USKOK-a je Sven Mišković

Vijesti 28. svi 202409:38 > 10:01 0 komentara

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić za v.d ravnatelja USKOK-a imenovao je danas Svena Miškovića, voditelja Odjela tužitelja i dosadašnjeg zamjenika ravnateljce USKOK-a. Mišković je potom dao kratku izjavu novinarima.

“Održan je kolegij koji je Ivan Turudić još jučer najavio, i glavnom državnom odvjetniku prezentiran je dosadašnji rad”, kaže Mišković.

Vezano za rad Željke Mostečak, novi glavni državni odvjetnik je prihvatio njezinu ostavku, a Mišković je imenovan novim v.d. ravnatelja USKOK-a.

“Velika je čast i ukazano povjerenje, nastavljamo daljnju suradnju u predmetima koji su u tijeku i u budućnosti”, rekao je kratko novinarima.

Doznajemo da će Mišković ostati voditi slučaj Zdravka Mamića. Njegovu poziciju u USKOK-u preuzet će Petra Parlov, koja postaje voditeljica Odjela tužitelja, dok će Krešimir Ostrogonac i dalje biti prvi zamjenik.

Turudić je, podsjetimo, jučer preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika, kada je i najavio da će danas imenovati v.d. ravnatelja USKOK-a.

“U utorak ću se sastati s USKOK-om. Cijeli USKOK će doći u zgradu DORH-a gdje ćemo imati kratak, ali važan sastanak”, rekao je jučer na press konferenciji održanoj po preuzimanju dužnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!