Novo ruho zagrebačkog rugla: Evo što se planira graditi na mjestu derutne zgrade

Vijesti 20. tra 202313:36 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Prije nekoliko dana odjeknula je vijest da poznato zagrebačko ruglo kraj Glavnog kolodvora odlazi u povijest. Grad Zagreb dao je ultimatum - ili će zgradu apokaliptičnog stanja u Paromlinskoj ulici uskoro ukloniti vlasnik, ili će to učiniti Grad, a potom račun ispostaviti vlasniku. Vlasnik zgrade Josip Baričević potvrđuje za N1 da se u rušenje ide u najkraćem mogućem roku.

Izvođača za rušenje već ima, kaže Baričević, ali hoće li krenuti s rušenjem za 7 ili 10 dana ne ovisi o njemu, nego o tome kada će ga spojiti na vodu i sve potrebno. Naime, nužno je osigurati preduvjete da se tijekom rušenja ne praši previše. Ono što je sigurno jest da u roku od šest mjeseci ne bi trebalo ostati više ništa od ove derutne zgrade.

Kako doznajemo, na toj lokaciji vlasnik planira graditi novi objekt koji će imati dvije etaže. Na donjoj etaži bio bi trgovački centar, dok se na gornjoj etaži planira izgradnja poslovnih ureda. Međutim, za taj plan nema još odobrenje Grada, nego mora raspisati javni arhitektonski natječaj, što će, smatra Baričević, prolongirati stvari za dodatnih 7 mjeseci.

Podsjetimo, radi se o zgradi nekad najljepše Zagrebačke banke koja je nakon 2012. godine, kada se banka odselila, prepuštena propadanju. Nakon što je nekoliko puta išla na bubanj, sadašnji vlasnik kupio ju je 2018. u već jako zapuštenom stanju. Srećom, čini se da se konačno nazire dugoočekivano rješenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!