“O Istri govorimo u superlativima jer nismo dozvolili da HDZ na nju stavi šapu”

Vijesti 18. svi 202113:57 > 14:53 2 komentara
boris miletić
Srecko Niketic/PIXSELL

Najviše glasova za istarskog župana na lokalnim izborima održanim u nedjelju dobio je IDS-ov Boris Miletić (47,06), a s njime će u drugi krug SDP-ov Danijel Ferić (21,92 posto). Iako je dobio čak 17.422 glasa manje nego prije četiri godine, Miletić je u razgovoru za N1 Studijo uživo rekao da IDS i dalje dominira Istrom.

“Moramo biti svjesni da je bio manji odaziv, no s druge strane veseli me da je IDS na gotovo svim biračkim mjestima u županiji dobio premoćnu većinu i dokazao dominaciju u Istarskoj županiji”, rekao je Milenić.

Njegovi oponenti govore da se pojavio trend koji pokazuje da IDS gubi kontrolu na Istrom, no Miletić se s time nikako ne slaže.

Apsolutno ne! IDS je još jednom dobio povjerenje građana u prvom krugu u Rovinju, Poreč, Novigradu, Buju, Labin… a u Puli će, ja sam siguran, u drugom krugu pobijediti naša kandidatkinja Elena Puh Belci”, rekao je Miletić.

Dodaje da se nikad nisu bavili drugim kandidatima te da će i u drugom krugu voditi korektnu i afirmativnu kampanju. “Znamo što smo u zadnjih 30 godina napravili da bi Istra bila najrazvijenija regija u Hrvatskoj, a sada želimo napraviti iskorak da Istra bude uz bok i najrazvijenijim europskim regijama”, rekao je Miletić.

Jedan od najvećih problema u Istri je brodogradnja, a Miletić tu najodgovornijom smatra državnu vlast. “Od samog starta svi smo bili svjesni da i šakre i platno ima Vlada. HDZ je odlučio jednim pristupom ići prmea 3. maju u Rijeci, a drugim pristupom prema Uljaniku u Puli. Držim da bi trebalo iznaći dodatne napore, da bi tu proizvodnju trebalo izdržati. Trebamo dati dodatne napore kako bismo sačuvali proizvodne djelatnosti, a brodogradnja to definitivno jest”, rekao je.

Suradnja regionalne i državne vlasti očito nije dobra, a Miletić ističe kako odnos države prema nekoj regiji ne bi smio ovisiti o tome tko je na lokalnoj vlasti.

“Država treba dati vjetar u leđa damo gdje se to može. A o Istri danas govorimo u superlativima zato što Istrijani 30 godina nisu dozvolili da HDZ na nju stavi šapu”, zaključio je Miletić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare