O svećeničkom seksualnom zlostavljanju u TNT-u govori Tonči Matulić

Vijesti 25. ožu 202317:48 0 komentara
Izvor: N1

Slučaj svećenika iz vukovarskog naselja Sotin, kojeg je više djevojčica osumnjičilo za seksualno zlostavljanje, a suđenje nije dočekao jer je preminuo, ovoga je tjedna dobio novi zaplet na press konferenciji biskupa Đure Hranića. Biskup Hranić nemušto je branio svoju odluku da župnika unatoč sumnjama pa i prijavi DORH-u ostavi u župi umjesto da ga udalji nakon prijave roditelja.

Je li Hranić pogriješio i hoće li ga stići sankcije Vatikana? Može li Crkva vratiti duboko narušeno povjerenje ako ne odustaje od paradigme zataškavanja pedofilskih skandala? Kako bi Hrvatska biskupska konferencija trebala reagirati, a kako reagira na ovaj slučaj koji je uznemirio javnost, posebno katolike u Hrvatskoj?

Gost Točke na tjedan je pročelnik Katedre moralne teologije Katoličko bogoslovnog fakulteta Tonči Matulić.

Prijedlog Zakona o osobnoj asistenciji predstavljen na sjednici Vlade izazvao je burne reakcije osoba s invaliditetom. Iako pisan punih 15 godina, za dio ranjive populacije – osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju – predstavlja korak unazad. Što bi za njih značio gubitak prava na osobnog asistenta za TNT govore studentice Laura Soče i Brigita Perković.

Urednica vanjske politike na N1 Ivana Dragičević za TNT analizira poruke sa sastanka kineskog predsjednika Xi Jinpinga i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Pet godina čekao se novi Nacionalni program za mlade a ovoga tjedna konačno je nacrt izašao u javnu raspravu. Stručnjak za politike za mlade Marko Kovačić analizira za TNT taj vladin strateški dokument.

Tvrdnje predstavnika DR Konga na sjednici UN-a o uhićenim hrvatskim državljanima i njihovom navodnom višestrukom prelasku kongoansko-zambijske granice za TNT će komentirati odvjetnica jednog uhićenog para Sandra Marković.

Novi projekt poticanja kulture čitanja “Dobra knjiga u dobrom društvu” u Točki na tjedan predstavit će Snježana Bahtijari.

Priče koje su obilježile tjedan za TNT komentiraju Đurđica Klancir (N1) i Tomislav Klauški (24sata).

Točka na tjedan s Natašom Božić nedjeljom od 9 do 12 sati samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!