Obuljen Koržinek: Ovo nije gesta ni protiv HNK Split ni protiv Puljka

Vijesti 07. lis 202220:40 0 komentara
N1

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek komentirala je izjave splitskog gradonačelnika Ivice Puljka koji je u petak pozvao intendanta splitskog HNK-a da sam ode s te pozicije nakon što je ministrica odbila potvrditi njegovo razrješenje.

“Vidjela sam izjavu, iznenadila me jer je to zamjena teza”, rekla je Nina Obuljen Koržinek i pojasnila:

#related-news_1

“Prvo, razrješenje intendanta nije učinjeno po zakonu i ovlast je ministra da upozori kad se krši zakon, ja sam to napravila. Ovo je čista zamjena teza jer Puljak stalno govori o procedurama i javnim natječajima, upućujem ga da provedu natječaj sukladno zakonu.”

Ističe da se natječaj raspisuje godinu dana prije isteka mandata intendantu: “Zakon o kazalištu s razlogom propisuje da se godinu dana ranije izabere intendant. Dobro je da je Split raspisao natječaj i na njima je da postupe kako žele, ali u skladu sa zakonom. Predlažem za dobrobit tog kazališta da se izabere novi intendant po proceduri i da se postupa kako je uobičajeno. Osobno nijednog ravnatelja nisam smijenila prije kraja mandata, onima koji su dobro radili dala sam novi mandat. Ako i kad se provede natječaj sukladno zakonu, sigurno ću tu odluku podržati. Ovo nije gesta ni protiv HNK Split ni protiv g. Bilandžića niti Puljka, ovom gestom štitimo kulturu i insitucije.”

Podsjetimo, gradonačelnik Splita Ivica Puljak u petak je odbijanje ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek da potvrdi razrješenje intendanata splitskog i riječkog HNK nazvao činom političkog nasilja te pozvao splitskog intendanta Srećka Šestana da se sam povuče.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!