Očevid minske nesreće kod Čanka prekinut, nastavlja se sutra

Vijesti 23. velj 202321:28 0 komentara
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Očevid na mjestu današnje nesreće u minskom polju kod ličkog mjesta Čanka, u kojoj je poginulo dvoje pirotehničara, prekinut je oko 20 sati te će se nastaviti sutra.

Kako je Hini rekla glasnogovornica PU Maja Brozičević, očevid je počeo u 17,30 sati i večeras je prvenstveno obavljen očevid nad tijelom poginule pirotehničarke, a onda je očevid zbog mraka prekinut te će se ostale potrebne radnje obaviti sutra. Za tijela oboje pirotehničara izdan je nalog za obdukciju.

Kod mjesta Čanak pirotehničari su razminiravali predjel Vrlet-Skokovi i oko 13.15 naišli na mine koje su se aktivirale te je u eksploziji smrtno stradalo dvoje pirotehničara.

Brozičević kaže da službeno može potvrditi da je poginula žena rođena 1988. godine i muškarac rođen 1979. godine.

Policijska uprava ličko-senjska izvijestila je prije da je pirotehničarka poginula na mjestu događaja, a pirotehničar u vozilu hitne pomoći, tijekom transporta prema bolnici.

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut rekao je večeras da je dvoje pirotehničara poginulo pri razminiranju nepristupačnog i šumovitog brdsko-planinskog području, a što je moguće razminirati samo ručno, zbog čega je i opasnije, te da je među svim županijama koje još imaju problem minama najzagađenija Ličko-senjska županija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!