Odvjetnik objasnio za što sve USKOK tereti ministra Horvata

Vijesti 19. velj 202212:55 > 12:56 0 komentara
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Osumnjičeni ministar Darko Horvat je u subotu nakon pretrage kuće u Međimurju neoznačenim policijskim vozilom odvezen prema Zagrebu gdje će po riječima njegova odvjetnika biti ispitan u Uskoku.

Policija je pretragu Horvatove kuće u Donjoj Dubravi u Međimurju dovršila u prijepodnevnim satima te ga oko 11,30 sati odvezla prema Zagrebu.

Horvatov odvjetnik Vladimir Terešak telefonski je za HTV potvrdio da je izvršena pretraga, da je ministar formalno uhićen i bit će ispitan u Uskoku. “Ja ću doći na ispitivanje u Uskok”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

Na pitanje za što ministra terete odvjetnik je kazao da je je riječ o zlouporabi položaja, ali da mu detalji nisu poznati.

Glasnogovornik Uskoka Sergej Abramov izjavio je da je u tijeku uhićenje i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje Uskok provodi s policijom. “Istraživanjem je obuhvaćeno više osoba, u ovom trenutku možemo potvrditi da je jedna od uhićenih osoba državni dužnosnik”, kazao je Abramov.

Dodao je kako se sumnja “da bi te osobe počinile kaznena djela protiv službene dužnosti”. “O daljnjem postupanju javnost će biti pravodobno obavještena, a u ovoj fazi postupanja nismo u mogućnosti davati detaljnije informacije”, kazao je glasnogovornik Uskoka.

Prema ranijim neslužbenim informacijama policija po nalogu Uskoka istražuje i potpredsjednika vlade Borisa Miloševića.

Kako Hina doznaje iz izvora bliskih istrazi na meti istražitelja uz Horvata i Miloševića, od aktualnih državnih dužnosnika su i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac te ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković. Među osumnjičenima su i bivši ministar Tomislav Tolušić.

Među osumnjičenima su i bivši ministar Tomislav Tolušić te Horvatova pomoćnica Ana Mandac koja je s dužnosti otišla nakon što je osumnjičena u aferi Vjeroelektrane zajedno s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac.

Prema neslužbenim informacijama sporna je dodjela novca iz programa razvoja poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Novac se navodno dodjeljivao bez kriterija, no za sada nije poznato koliko je novca na taj način ukupno podijeljeno ni koliki su bili pojedinačni iznosi.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.