Oglasila se policija: Evo što se jutros dogodilo u školi iz koje su evakuirani učenici

Vijesti 22. pro 202314:32 0 komentara
MorgueFile

Policijska uprava koprivničko-križevačka oglasila se o jutrošnjem incidentu u Osnovnoj školi u Drnju kraj Koprivnice koja je evakuirana nakon čudnog mirisa koji se proširio zgradom.

Iako se sumnjalo da je došlo do curenja plina, a kasnije da su djeca bacila suzavac, sada stiže službena informacija o kemijskoj reakciji u sanitarnom čvoru.

Utvrđeno je, naime, da je u sanitarnom čvoru objekta očitana je manja koncentracija amonijaka, ali nije u pitanju nikakav vanjski utjecaj ni ljudsko djelovanje već kemijski proces.

Evo što se dogodilo

“Na mjestu događaja stručne osobe obavile su pregled te je utvrđeno da nije došlo do ispuštanja plina niti dimovodnih komplikacija uslijed rada sustava za grijanje. U sanitarnom čvoru objekta očitana je manja koncentracija amonijaka u odvodu. S obzirom na lokaciju detekcije ne radi se o vanjskim utjecajima ili ljudskom djelovanju, već kemijskim procesima unutar sustava kanalizacijske odvodnje koji izazivaju širenje neugodnog mirisa”, navedeno je u službenoj policijskoj informaciji.

Policija je potvrdila i da su dvoje učenika pregledali djelatnici Zavoda za hitnu medicinu koprivničko-križevačke županije. Potvrđeno je da oni, kao ni svi ostali koji su se zatekli u školi, nemaju ozljede.

“O svemu poduzetom obavješteno je i nadležno Općinsko državno odvjetništvo”, poručuje policija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!