Ognjen Kraus o tri kolone u Jasenovcu: To pokazuje Hrvatsku u kojoj živimo

Vijesti 22. tra 202112:47 > 14:16 0 komentara
N1

Državni vrh i udruge stradalnika danas obilježavaju 76. obljetnicu proboja posljednjih zatočenika iz ustaškog logora Jasenovac, odvojeno i pod strogim epidemiološkim mjerama.

U postupku je zabrana pozdrava Za dom spremni, ja vjerujem da će taj postupak ići dalje, rekao je Kraus.

VEZANE VIJESTI

Dosad su održana tri sastanka, idemo dalje. Ja vjerujem da će tajming koji smo odredili i dalje ići. Ja odustao od toga nisam. Ja se nadam da ćemo do ljetnog raspusta to dovesti do Sabora, rekao je Kraus.

Upitan bi li s državnim vrhom bio da nije bilo odvajanja, Kraus je rekao da je svoje već rekao. “Jako se malo učinilo. Vode se nekakvi početni razgovori i ne mogu reći da se ništa ne radi. Naravski da se i dan danas dokazalo ono da smo potpuno podijeljeni i da nismo u stanju kad se obilježavaju ovakve stvari prijeći preko nekih stvari i to napraviti na nivou. Mislim da ovo što se danas dogodilo pokazuje sliku Hrvatske u kojoj živimo, rekao je Kraus.

Upitan ima li razumijevanja za Milorada Pupovca, koji podržava vladajuću većinu oko kaznenog zakonodavstva, Kraus je rekao da za sve treba vrijeme. Na prvom i drugom sastanku su bili i predstavnici HDZ-a, uspio sam prikupiti te predstavnike i smatram da ako postoji dobra volja, da nema problema da se to izglasa i ako premijer i oni iz HDZ-a poduzmu ono što govore. U sastavu te Vlade su i oni koji smatraju da se taj zakon treba izglasati, po uzoru na zakon kakav je na snazi u Njemačkoj i Austriji, rekao je Kraus.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!