Oporba optužuje Ikić Baniček za samopromociju gradskim novcem

Vijesti 09. tra 202114:04 0 komentara
Kristina Ikić Baniček
Luka Stanzl/PIXSELL

Predstavnici oporbenog Kluba gradskih vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HKS-a u petak su prozvali sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček da gradski novac troši za vlastitu promociju u predizborne svrhe.

Predsjednik tog kluba u Gradskom vijeću Darko Žak rekao je na konferenciji za novinare u Sisku da je gradonačelnica, nakon plakata, gradskim novcem platila i 20.000 primjeraka promidžbenih slikovnica koje se dijele građanima.

“Bili smo svjedoci njene osobne promocije nakon potresa u Sisku, zbog čega je dobila kritike i njenog SDP-a, a ona gradski novac ponovo koristi u predizborne svrhe, na kućne adrese Siščana dostavljajući promidžbenu slikovnicu o tome što smo napravili u četiri godine”, poručio je Žak.

“Opet su leđa podmetnuli radnici Vodovoda jer je njihov posao dijeliti pamflete gradonačelnice”, istaknuo je i dodao da je naklada tih “pamfleta” gotovo 19.000 primjeraka, što znači da je tiskano 20.000 primjeraka na kvalitetnom papiru.

Pozvao je predsjednika SDP-a Peđu Grbina da preuzme račun za tiskanje te brošure jer je ona, kako je rekao, promidžbena poruka kandidatkinje koja se ne bi smjela plaćati novcem iz gradskog proračuna, već novcem SDP-a.

Žak je zamjerio Ikić Baniček da se hvali projektima koji su ostvareni kreditima, pa i Holandskom kućom koju je ministarstvo spasilo od nedovršenja i plaćanja penala prema EU. Nabrojao još nekoliko projekata financiranih novcem EU, za koje je rekao kako ih ne bi bilo da nije Vlade.

Ponovio je i raniju optužbu da još nije poznato u što su utrošena 22 milijuna za interventne potrebe nakon potresa, ističući da vlasnici više tisuća objekata nakon zahtjeva za obnovu još nisu dobili namjenske kartice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!