“Da bi šutjela, Plenković poručuje Žalac: ‘Bez obzira na sve, ja ću te voljeti'”

Vijesti 27. sij 202312:27
Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić gostovala je u N1 Studiju uživo u kojem je komentirala sporu obnovu na Baniji, nadolazeće parlamentarne izbore i vlast Andreja Plenkovića. Dotaknula se i zanimljive rasprave koja je krenula na Twitteru.

“Netko bi pomislio da nam je doista dobro u društvu kad tema profila na Twitteru uzima toliko medijskog prometa. Profil Utikejt je anoniman i pozdravljam Twitter zajednicu kao Marija Selak Raspudić. Zanimljivo je što ljudi misle da se iza mojih stavova kriju još neki stavovi. Možda ja nemam samo jedan anonimni profil nego više njih, multitaskam kao i svaka žena”, rekla je Marija Selak Raspudić.

Navodi kako je cijelo vrijeme prisutna duhom na političkoj sceni, ali Zakon o pomorskom dobru bio je neposredni povod da se vrati ranije s porodiljnog dopusta.

“Građani su se sami aktivirali za inicijativu protiv ovog zakona, a oporba im je za razliku od vladajućih otvorila vrata Sabora. Ne smatram se herojem i ne bih svoj povratak patetizirala kao da spašavam pomorsko dobro. Budući da Plenković spina da se oporba ovdje prosula, manipulirala i da nije uspjela u svojim namjerama, dokazali smo da je suprotno, imamo ministra koji je reterirao i sam priznao da mora pojasniti neke odredbe zakona čime se vidi da je ujedinjena oporba bila uspješna, ali tu ne treba stati”, rekla je te je dodala: “Sama priča oko plaže je bitna, ali to je dimna zavjesa ispod koje je još niz štetnijih zakonskih odredbi koje se tiču koncesija, podkoncesija I založnog prava”.

Dotaknula se i teme nadolazećih parlamentarnih izbora.

“Most je spreman za izbore, sigurno ćemo se testirati na izborima da vidimo svoju snagu. Vjerujem da u mom klubu ima više njih koji mogu parirati Plenkoviću. Spin da nitko ne može parirati njemu smatram smiješnim. Tko uistinu može biti gori premijer? Je li se dogodila obnova, jesmo li uveli euro u najvećoj inflaciji, jesmo li imali najveći broj umrlih za vrijeme covida? Mislim da Andreja Plenkovića jedino veseli tko će s europskog vrha popiti kavu s njim. Sva priča da ne postoji oporba, tek je jedan dio Plenkovićeve kuhinje”, rekla je.

“Da biste bili dobar lider”, kaže Selak Raspudić, “morate vjerovati da to možete, SDP se sam dovodi u tu poziciju da javno moljaka Možemo da im se pridruže i strahuju da će propasti ako im se nitko ne pridruži. Ne vidim da SDP može preuzeti ulogu opozicijskih lidera”.

“Hrvatska u stanju demokratske apatije”

Selak Raspudić kaže kako je kod obnove cijelo vrijeme sve bilo na Branku Bačiću.

“On je cijelo vrijeme suautor ovih zakonskih promjena. Možemo vidjeti da će ponuditi traljav zakon. Sam je priznao da je zakon straljav. Obnova im je Ahilova peta za buduće izbore. S druge strane, vide podlogu za korupciju i na mjestima gdje je najveća kontrola, kao što su EU fondovi. Poručili su nam dok god ih kontroliramo, neće obnavljati, a dok ih ne kontroliramo, nećemo znati kud će novac odlaziti. U orkestru ne postoji pojedinac, ako je raštiman, treba smijeniti dirigenta. Prije svega teba biti svjestan i ne biti naivan. Plenković je upoznat sa svim aferama. Možda sad želi da što manje Andreja Plenkovića dođe u medije, pa zato toliko hvali Gabrijelu Žalac. Ukoliko želi da ona šuti, javno joj poručuje ‘bez obzira na sve, ja ću te voljeti’. Moguće da je i puno više upleten u tu aferu. Hrvatska je u stanju duboke demokratske apatije zbog Andreja Plenkovića. Osim uhodanog otkopčavanja sakoa ne vidim nijednu drugu manifestaciju njegovih premijerskih kvaliteta”, zaključila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari

Vaš komentar