Ostojić o svom iskustvu iz splitske bolnice: “Ne čudim se što je Matijanić umro”

Vijesti 25. kol 202218:01 3 komentara
N1

Konferencija za medije Ministarstva zdravstva na kojoj su predstavljeni nalazi inspekcije smrti novinara Vladimira Matijanića izazvala je niz reakcija. Potaknut ovim slučajem, oglasio se i potpredsjednik SDP-a i nekadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić koji je na društvenim mrežama objavio svoje iskustvo iz splitske bolnice.

“ŽIV, ŽIV,ŽIV, NITKO NIJE KRIV, AVA, AVA ,AVA NITKO NIJE KRAVA! – načelo rada istražnog povjerenstva ministarstva zdravstva”, osvrnuo se Ostojić odmah na početku na jučerašnju konferenciju za medije pa nastavio:

“Ne čudim se što je Vlado Matijanić umro. Lani, kada sam imao infarkt, moja obiteljska liječnica odmah je, uz postavljenu dijagnozu, pozvala hitnu. Kola hitne pomoći stigla su odmah i dovela me na hitan prijem KBC Split oko 9 sati. Gdje sam do 16 sati čekao obradu. Koja je krenula kada je tehničar Ante (zapamtio sam ga za cijeli život – Ante, hvala ti što si mi doslovno spasio glavu) primjetio da mi je baš jako loše i stavio me sjesti. U idućih 5 minuta već sam se onesvijestio, a u idućih 15 bio intubiran, na respiratoru, u komi. Koji sat nakon već je uspješno završena i operacija, dobio sam novu infrastrukturu (stent). Oštećenje srca bilo bi daleko manje da su mi ga ugradili odmah po dolasku. Nisam znao da sam imao koronu iz koje se razvila upala pluća i taj nesretni infarkt došao je kao posljedica, ali ja sam preživio. Vlado nije”, napisao je Ostojić.

VEZANE VIJESTI

Potom se osvrnuo na odgovornost cijelog društva zbog nefunkcionalnosti sustava.

“Čudim se svima vama koji ne izlazite na izbore, čudim se onima koji glasaju za ove i ovakve, svi vi takvi, i jedni i drugi, podržavate ovakav sistem, birate nesposobne ministre, na vjetrometinu šaljete doktore koji su jučer završili fakultete, podržavate razne Hrvoje Tomaševiće koji uzimaju mito, tjerate stručne i sposobne, financirate bolnice u Mostaru dok naše zjape bez potrebnih lijekova, bez aparata, bez sestara i tehničara… Sa svakim vašim izlaskom na izbore i zaokruživanjem ZNA SE, sudjelujete u tome. Neizlaskom također”, poručio je Ostojić.

Objavi je priložio i preslike tekstova s hrvatskih portala koji govore o Matijanićevoj smrti.

“Pogledajte ove naslove, izašli su u tek 3 do 4 dana nakon Vladine smrti, u jednom danu tri različite verzije, četiri pokušaja zataškavanja istine, od samog početka laži: od tvrdnje da nisu zvali hitnu, pa se ustanovi da jesu, pa nisu tražili hospitalizaciju, pa vidi vraga ipak se dokaže da jesu, pa nema lijeka, ima lijeka, nema lijeka, obdukcija je odrađena stručno, nije odrađena stručno,je odrađena stručno…Na jednu istinu idu tri laži vladajućih… do zadnje oksiMORONČINE stručnog nalaza povjerenstva: greške nije bilo, ali je morao biti pregledan”, komentirao je Ostojić.

Istaknuo je i da je shvatio da je pogriješio jer nije progovorio ranije o svom iskustvu.

“Do sada nisam govorio o ovom svom iskustvu, nekako je oporavak bio dug,pa kad dođeš sebi nakon par mjeseci sretan si što si živ, ali pogriješio sam. Trebao sam, radi svih onih što dolaze, sada to ispravljam, radi njih i radi Vlade. Na kraju, krajeva i radi sebe jer “ne mogu disati” šuteći. A, svi vi koji ćete opet zaokružiti ZNA SE, što se mene tiče – pišajte u posudu”, poručio je Ostojić napomenuvši da njegov slučaj nije kritika zdravstvenog osoblja, liječnika, sestara, tehničara te da su svi bili divni, pažljivi i nadasve stručni.

“Ovo je kritika sistema. I onih koji ga podržavaju. Uostalom, u čemu u Hrvatskoj nije tako? Stručni ljudi i lopovski sistem”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare