Otkrivena plantaža s više od 7 kilograma marihuane

Vijesti 24. stu 202212:48 0 komentara
PUZ

Plantažu s više od sedam kilograma marihuane pronašla je policija u domovima koje na varaždinskom području koriste četvorica muškaraca, od kojih će jedan biti priveden zbog sumnje da proizvodi i preprodaje 'travu'.

Varaždinska policija u četvrtak je izvijestila da je jučer obavila više pretraga domova i drugih prostora koje na širem području Varaždina posjeduju i koriste muškarci u dobi od 38, 33, 31 i 26 godina.

Otkriveno je 7175 grama marihuane, gotovo 24 grama “speeda”, četiri grama psihoaktivnih gljiva, kompletna oprema za unutarnji (indor) uzgoj sa zasađenih 48 stabljika indijske konoplje posađenih u PVC tegle te 22 stabljike u fazi sušenja.

Policija je pronašla i novčanice u raznim apoenima u ukupnom iznosu od gotovo 34 tisuće kuna te 805 eura za koje se sumnja da potječu od ‘dilanja’ droge.

#related-news_0

Pronađen je i uređaj za vakumiranje droge, više preciznih digitalnih vaga, 135 komada streljiva različitih kalibara, više mobitela i informatičke opreme te druga oprema koja se koristi za ‘indor’ uzgoj indijske konoplje.

U policiji navode kako nad spomenutom četvoricom, od kojih su oduzeti spomenuti predmeti, provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Nakon istrage i vještačenja u zagrebačkom Centru za forenzična ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” te nakon provedbe dokaznih radnji, protiv trojice muškaraca bit će podnijeta kaznena prijava varaždinskom tužiteljstvu, dok će 35-godišnjak tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!