Otkriveno: Zaposlenica ‘gruntovnice’ znancima s kojima je bila u svađi slala lažne ovrhe

Crna kronika 21. velj 202413:43 0 komentara
Goran Stanzl/PIXSELL

USKOK je otvorio istragu protiv 55-godišnje službenice Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu zbog zlouporabe položaja i ovlasti, te krivotvorenja isprava. Detalji ovog slučaja prilično su bizarni.

Ova istraga otvorena je na temelju kaznene prijave što ju je podnijela Policijska uprave zagrebačka za kaznena djela iz 2020. i 2021. godine.

Kako je operirala?

Istražitelji sumnjaju da je ova 55-godišnjakinja željela napraviti štetu svojim poznanicima s kojima nije bila u dobrim odnosima. Zato je zlorabila njihove osobne podatke kojima je imala pristup kroz razne evidencije u sklopu svog radnog mjesta.

Nakon toga je za sedam osoba napravila neistinita rješenja o ovrsi. Navela je u njima da ih je donio Općinski građanski sud u Zagrebu. Upisala je njihova imena i iznose sudskih pristojbi koje su navodno morali platiti. Kako ih nisu platili FINI je, na osnovu lažnih rješenja, bilo naloženo da im ovrši novčana sredstva.

Napravila je to, tvrdi USKOK, iako je znala da te osobe nemaju neplaćenih sudskih pristojbi, odnosno da nemaju financijske obveze prema Državnom proračunu.

Lažni potpisi i pečati

Istražitelji su rekonstruirali kako je lažna rješenja neovlašteno potpisala i ovjerila u ime drugih službenica Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Stavljala je na njih i sudski pečat.

Djelatnici FINA-e su, ne sumnjajući ništa, prenijeli ukupno 1.329,33 eura s računa četvero od sedam osoba koje su dobile lažna rješenja. Novac je uplaćen u Državni proračun. Za tri osobe, navodi se u rješenju o provođenje istrage, nije došlo do prijenosa sredstava.

Osim toga, sumnja se i da je istim ovim ljudima slala i lažne pozive za ročišta iako je znala da nisu stranke u parničnim postupcima na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!