“Otvaranje terasa nije kritično, brinu me okupljanja u zatvorenom radi sporta”

Vijesti 27. velj 202119:10 0 komentara
Nel Pavletic/PIXSELL

Dr. Luka Čičin-Šain, virusni imunolog u Centru za infektološka istraživanja Braunschweig, komentirao je u Dnevniku N1 popuštanje mjera od ponedjeljka.

Otvaranje terasa ne smatra kritičnim, no problematičnim bi se mogli pokazati sportovi u zatvorenom, rekao je Luka Čičin-Šain.

VEZANE VIJESTI

“Otvaranje terasa ne vidim pretjerano kritičnim. Mislim da je to ljudima i potrebno. Društva moraju sjediti za odvojenim stolovima s dosta prostora između i to bi moglo funkcionirati. Više me brinu okupljanja u zatvorenom prostoru radi sporta. Kad se bavimo sportom, pojačano dišemo, izbacujemo više aerosola.

Vidjet ćemo u kojoj je mjeri ta mjera promijenila sliku. Vlada je najavila da će opet pooštriti mjere ako vide da trend raste. Pratit ćemo situaciju. U drugim zemljama također dolazi do otvaranja, ljudima je dosta. U Njemačkoj opet vidimo trend rasta nakon što imali spuštanje. Ništa nije bitno drugačije. Britanski soj je stigao svuda i malo se brže širi.”

Cijeli razgovor s Čičin-Šainom u Dnevniku N1 pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, Vlada je u četvrtak najavila, a Stožer u petak potvrdio popuštanje dijela mjera od ponedjeljka. Otvaraju se terase kafića i restorana koje će moći raditi od 6 do 22 sata bez puštanja glazbe te se dopuštaju treninzi u zatvorenom uz pridržavanje epidemioloških mjera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!