Evo koliko su pouzdani kućni testovi

Vijesti 24. sij 202211:38 > 14:19 0 komentara
covid, koronavirus, testiranje, test na koronu, pcr test, brzi test
Unsplash/Ilustracija

Ovaj tjedan u Hrvatsku dolaze nove, veće količine brzih antigenskih testova - prema informacijama iz veledrogerija, između 200 i 300.000 komada - pa ne bi trebalo biti problema u opskrbi ljekarni, doznaje se u ponedjeljak od predsjednice Hrvatske farmaceutske komore Ane Soldo.

Soldo je istaknula kako ni sada nema većih problema u opskrbi, osim povremene nestašice koja nastane poslijepodne, kad ljekarne prodaju svoje zalihe.

VEZANA VIJEST

“Prema informacijama iz veledrogerija, u Hrvatsku treba stići između 200 i 300 tisuća komada BAT-ova, a moguće i više jer nismo kontaktirali sve dobavljače nego samo veće. Posljednjih nekoliko tjedana prodaja BAT-a je puno veća, a ako se nastavi ovim tempom, s dolaskom novih količina, sigurno ćemo imati zalihe za nekoliko tjedana”, izjavila je Soldo za Hinu.

Zbog brzošireće omikron varijante koronavirusa porasla je potražnja za BAT-ovima pa je u dijelu ljekarni prošloga tjedna nastala nestašica.

Soldo je rekla i da su kućni testovi su pouzdani i kvalitetni, piše HRT.

“Brzi antigenski testovi za samotestiranje su otprilike iste točnosti kao i oni koji se koriste u profesionalne svrhe, oni su samo svojim oblikom i uputama prilagođeni laicima da ih mogu sami primijeniti. Tako da, njihova točnost, uglavnom je preko, 97, 98%”, dodala je Soldo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!