Dio stanovnika Zagreba i dalje bez tople vode: HEP nam otkrio gdje je zapelo

Vijesti 29. lip 202316:46 1 komentar
tuš, tuširanje, pranje kose
Pexels / Ilustracija

Dio stanovnika Zagreba ostat će bez tople vode duže od planiranog jer su se radovi koje provodi HEP Toplinarstvo zakomplicirali.

U sklopu projekta “Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba” provode se radovi zamjene dotrajalih vrelovoda, uslijed kojih dolazi do povremenih obustava isporuke tople vode krajnjim kupcima.

“Zbog radova koji se provode u Novom Zagrebu, od 14. lipnja do 3. srpnja 2023. obustavljena je isporuka tople vode krajnjim kupcima u naseljima Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština. Radovi revitalizacije su zbog velikog opsega podijeljeni u više faza, stoga se nakon tekuće obustave isporuke tople vode, planira završna obustava koja će biti oko 10. srpnja, a trajat će tri tjedna. Time će završiti kompletna rekonstrukcija magistralnog vrelovoda putem kojeg se toplinskom energijom opskrbljuju naselja Utrine, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec”, potvrdili su nam iz HEP-a pa dodali:

“Obzirom da zbog kompleksnosti radova točan termin završne obustave još nije definiran, informacija o obustavi nije objavljena na web stranicama. Najave termina obustava isporuke tople vode krjanji kupci mogu pratiti na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr u rubrici Info za građane te na web stranici www.hep.hr/toplinarstvo.hr u rubrici “Bez toplinske energije”. U predmetnim rubrikama kontinuirano se objavljuju nove informacije o obustavama.”

Inače, projektom “Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba”, sufinanciranim bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, planira se revitalizirati gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže.

“Dotrajali vrelovodi će se zamijeniti modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava. Krajnje kupce toplinske energije i građane grada Zagreba ovim putem pozivamo na strpljenje i razumijevanje, jer se radovi na toplinskom sustavu provode kako bi se omogućila sigurna i kvalitetna isporuka toplinske energije u narednih 40 godina”, ističu u HEP-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare