Pavasović Visković o optužnici protiv Redžepija: Neozbiljno je s tim ići na sud

Vijesti 14. pro 202113:23 > 14:19 0 komentara
N1

Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Gzima Redžepija, gostovao je u programu N1 i komentirao što se njegovu klijentu stavlja na teret.

Naime, Uskok je pred Županijskim sudom u Zagrebu jučer podigao optužnicu protiv bivšeg zastupnika zagrebačke Gradske skupštine Gzima Redžepija (45) zbog trgovanja utjecajem radi izmjene sudske odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju sina pjevačice Severine Vučković i poduzetnika Milana Popovića.

VEZANE VIJESTI

“Tijekom istražnog postupka mi smo negirali ono što mu se stavlja na teret. Kaže se da je on, govoreći da je Milan Popović dobar otac, neizravno aludirao vještaku da bi trebao donijeti odluku u korist Milana Popovića. Svatko tko poznaje pravo zna da je to hrabri konstrukt za koji je nemoguće da prođe na sudu. Mislim da je prilično neozbiljno ići s takvom optužnicom na sud”, rekao je Pavasović Visković.

Vještak se, rekao je odvjetnik, nije izuzeo iz toga predmeta, a u postupku je ujedno i jedini svjedok. Osim toga, Redžepi je s njim, kako je rekao, razgovarao u potpuno drugom slučaju, a radilo se o potencijalnom zaposlenju vještaka kod Režepija u ordinaciji.

“To što vještak govori je jedna stvar. Ono što je istinito i što se dogodilo je druga priča. Vještak se nije izuzeo, a u svom iskazu je opisao nešto drugo – prvo da je donio odluku da dijete ide Severini Vučković pa onda da će se izuzeti iz postupka pa se nije izuzeo i onda na kraju dodijelio dijete Milanu Popoviću, što samo po sebi govori da nositelj ključnog dokaza u ovom postupku nije silno pouzdan”, rekao je Pavasović Visković.

Istaknuo je da su Popović i Redžepi prijatelji već generacijama te da su i njihovi očevi dobri prijatelji.

“U tom trenutku on nema nikakav autoritet u odnosu na osobu s kojom razgovara i promašeno je da ima bilo kakav utjecaj, a sad hoćete li nekome zabraniti da u razgovoru o potencijalnom zapošljenju spomene da je njegov prijatelj dobar otac, zar mislite da bi se to pojavilo u javnosti da se ne radi o Severini Vučković i da cijeli slučaj nije javno eksponiran?”, upitao je Pavasović Visković.

“Ako će se provoditi istrage i izvidi zbog toga što je netko nekome rekao da je Milan Popović dobar otac, onda izvidi nemaju ograničenja”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!