Pavičić: HDZ i Kerum su si zadali ogroman autogol s aferom “Tinder”

Vijesti 28. lip 202217:08 > 22:55 0 komentara
N1/Srecko Niketic/PIXSELL

Kolumnist Jutarnjeg lista Jurica Pavičić u N1 Newsroomu je komentirao rezultate lokalnih izbora u Splitu.

Komentirao je izjavu Ante Sanadera, koji je rekao da je “birače uhvatila fjaka”.

“Neobična je to i selektivna fjaka koja zahvaća glasače HDZ-a i SDP-a. Svima je bilo jasno da će izlaznost biti mala, a za to je kriv onaj tko je postavio datum izbora u nedjelju nakon produženog vikenda, kada je jedan dio građana na spojenom vikendu”, rekao je Pavičić.

VEZANE VIJESTI

Kaže da su Puljkovi birači bili motiviraniji.

“Bilo bi puno bolje za HDZ, Đogaša i Bačića da se zapitaju zašto su glasači njihovih protivnika bili motivirani, a njihovi ne”, rekao je.

Kako navodi, postoji mogućnost da je dio glasača HDZ-a glasao za Keruma.

“To vidimo u cijeloj Hrvatskoj, da dio desnih glasača ode prema Suverenistima ili Domovinskom pokretu. karakteristika ovih izbora je da je desni blok uopće ušao u Gradsko vijeće. Mislim da je prije problem na koji je naišao HDZ taj što je jako motivirao protivničke glasače difamatorskim kampanjom koja je trajala od samog početka”, rekao je.

Komentirao je i situaciju s aferom “Tinder”.

“Po mom mišljenju, to je najveći autogol koji su si dali HDZ i Kerum. Time su pokušali na malograđanskoj razini nekoga difamirati. Kada bi to funkcioniralo, Kerum nikada ne bio postigao uspjeh u Splitu. Kada se pojavila afera, Centar je dobio krila. Split se inače veže za dišpet, a dio glasača je rekao ‘ne želim da mi se ovakvim metodama bira gradonačelnik”, rekao je

Upitan o komentarima koji aludiraju da je Puljak ekstremni ljevičar, Pavičić podsjeća da je teško “oslikati nekoga kao ultra-ljevičara, čija je snimka na prošlim izborima procurila i na njoj se vidi kako pjeva ustaške pjesme”.

“Teško je nekoga difamirati tako, naročito kada je u koaliciji s Mostom”, rekao je Pavičić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!