Pavković: Korlaet će dati sve od sebe da popravi greške iz zadnjih 20 godina

Vijesti 29. ruj 202109:10 > 13:07 0 komentara
N1

Marina Pavković iz inicijative Obnovimo Zagreb govorila je u Novom danu o zagrebačkoj infrastrukturi.

Pavković se osvrnula i na posljednji u nizu problema, puknuće magistralnog voda na Selskoj. “Radi se o magistralom vodu, zato je šteta tako velika. Nažalost, to je način na koji funkcioniraju gradska poduzeća. Nijedno ne ulaže u razvoj, radi se samo na krpanju”, kaže.

“Radila sam dvije godine kao ravnateljica Velesajma, nikad mi nisu dopustili unapređenj subjekta koji sam vodila. S tim se suočavaju i ostali ravnatelji. Pozeća služe svemu osim onome za što su osnovana, unapređenju usluge”, govori. Dodaje i kako su, urbanistički gledano, dva problema: Starost infrastrukture i upravljanje.

Nekretninski biznis

VEZANA VIJEST

“Ono što je spomenuo Korlaet, koji će dati sve do sebe da popravi greške koje su se dogodile zadnjih 20 godina, radi se o izdavanju obveznica Grada Zagreba, one su 2007. prodane u Londonu za oko 300 milijuna kuna. Ta su sredstva dobivena upravo da bi se popravila infrastrura, plinksa i vodoopskrbna. Svega 5 milijna eura je uloženo u vodoopskrbnu i plinsku mrežu, sve ostalo je bio nekretninski biznis. Upravljanje Zagrebom se 20 godina svodilo na nekretninstvo predatorstvo. Urbanizam je trpio tu agresiju”, govori.

Na pitanje tko je odgovoran za ovakvu situaciju, Pavković kaže: Onaj tko upravlja gradom.

“Za sve ovo što sada gledamo, odgovorna je bivša gradska vlast”, kaže.

Na pitanje zašto ne funkcioniraju vodopskrba i odvodnja kaže: “Zato što se nijednom direktoru, pa ni ovom, ne da. Događa da je marioneta koja je radila na krpežu, a nikad na ulaganju”, kaže.

Obnova Zagreba

Pavković, govoreći o tome ima li novaca za obnovu Zagreba od potresa kaže: “Vidite da je novaca uvijek bilo.”

“Ne može se državna vlast prema svom glavnom gradu ponašati prema boji kaputa koji njime vlada. Da je bivša vlast, onda bi se ti novci brzo našli. Moraju se naći i sada”, govori dodajući da vidi kako nova gradska vlast pruža ruku prema državnoj vlasti, ali da će reakcija državne vlasti pokazati koliko želi pomoći, a koliko ‘istjerivati’ razliku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!