Peđa Grbin: “Kad pomisliš da ne može gore, dođe Paladina!”

Vijesti 06. svi 202210:16 0 komentara
N1

Saborski zastupnici u petak raspravljaju o dvjema inicijativama za raspuštanje Sabora i raspisivanje izvanrednih izbora.

Povod za obje inicijative, onu koju je pokrenulo sedam zastupničkih klubova lijevo-liberalnih stranaka kao i za onu koju je pokrenuo Klub zastupnika Mosta, bilo je uhićenje sada već bivšeg ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata te istražnih postupaka protiv još nekih, sad također bivših ministara.

VEZANE VIJESTI

U inicijativi sedam saborskih klubova traži se raspisivanje izvanrednih izbora uz tvrdnju da je Vlada potpuno kompromitirana uhićenjem ministra, što se dogodilo prvi put u više od 20 godina. Osim SDP-a, tu je inicijativu potpisali su klubovi Socijaldemokrata, Centra i Građansko-liberalnog saveza, Fokusa i nezavisnih zastupnika, HSS-a i Radničke fronte, IDS-a te Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka. Most je svoju inicijativu obrazložio tvrdnjom da zbog uhićenja Horvata, ali i “uključenosti cijelog niza vladinih dužnosnika” narušeno povjerenje građana da Vlada ne može nastaviti rješavati nagomilane probleme.

Grbin: Vlada ne čini ništa od onoga što bi trebala, bavi se sama sobom

SDP-ov Peđa Grbin rekao je da će tijekom obrazlaganja inicijative dokazati da ova Vlada mora otići i zašto mora doći do raspuštanja Sabora. “Bori li se Plenkovićeva Vlada protiv korupcije, štiti li prava građana? Nažalost ne, posljedice nerada osjećamo svi. Nažalost, odgovor na postavljena pitanje je NE. Njegova Vlada ne čini ništa od onoga što bi trebala”, kazao je Grbin. “Umjesto da se Vlada bavi stvarnim problemima, ova Vlada se isključivo bavi sobom”, kazao je.

Grbin nabrajao razloge zašto Vlada mora otići

Grbin je govorio o rastućoj inflaciji, energetskoj krizi i posljedicama rata u Ukrajini, rekavši da će se zbog nerada Vlade početi zatvarati radna mjesta. Nabrajao je razloge zašto Vlada mora otići.

“Ministar koji se trebao baviti mirovinama, bavio se svojim problemima”, kazao je Grbin. Smatra da su se i ostali ministri brinuli o tome hoće li im USKOK zakucati na vrata, a ne poslovima koji su trebali. Govorio je i o stanju u zdravstvu. “Sutra ćemo se opet začuditi kada se obustavi isporuka lijekova? A reforma zdravstva? Navodno još čuči u stolu i čeka da se netko njome pozabavi. Ministar Beroš se umjesto reforme zdravstva bavi javnom nabavom”, rekao je Grbin.

Komentirao je i obnovu. “A obnova? Stoji. Ne zato što sredstva nisu osigurana, nego odgovorni nisu u stanju obaviti svoj posao. Jedino su se svađali, a ljudi i dan danas žive u kontejnerima”, kazao je Grbin.

“Prvi put u više od 20 godina uhićen je član aktualne Vlade i što onda dobijemo? Dobijemo Paladinu. I kad misliš da ne može gore, dođe Paladina”, kazao je Grbin, prenosi Dnevnik.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!