Grbin: RH kupovinom Rafalea izgleda kao netko tko kupuje Hummera za tržnicu

Vijesti 01. pro 202112:57 > 13:29 0 komentara
N1

Predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, za N1 je komentirao raspravu o proračunu.

“Proračun je najvažniji financijski, ali i politički dokument koji predstavlja jedna Vlada koji determinira smjer u kojem bi se država trebala razvijati. Ono što ovaj proračun nudi je status quo i brojne rupe i naravno da time ne možemo biti zadovoljni”, rekao je Grbin.

VEZANE VIJESTI

Kritizirao je i Vladin potez, kojim se u proračunu planira šest milijardi kuna manje za zdravstvo. “Je li koronakriza prošla, a da mi to ne znamo? U godini koja je pred nama predvidi se šest milijardi kuna manje za zdravstvo, a istovremeno se za borbene avione predvidi dvije milijarde kuna više”, rekao je Grbin.

Istaknuo je da “apsolutno nije populizam povlačiti paralelu” između te dvije stavke u proračunu. “Ono što je ugroza u ovom trenutku je život i zdravlje ljudi, a ako je to na prvom mjestu, onda moramo izdvajati. Za avione možemo reći OK, nabavit ćemo ih, ali je li potrebno plaćati i financirati to u 2022. godini?”, upitao je Grbin.

“U 2021. su smanjena sredstva za obnovu, a povećana sredstva za avione. Zbog kompleksnosti aviona pitanje je koliko su Hrvatskoj potrebni. Možemo to slikovito opisati i tako da se Hrvatska, kupujući Rafale bez naoružanja koje bi trebalo pratiti tako kompleksan sustav, ponaša kao netko tko kupuje Hummera za odlazak na tržnicu. Nije realno, nije isplativo, a to ćemo plaćati kroz dugi niz godina, ne samo za nabavu, nego i za održavanje i sve drugo što to prati”, rekao je šef SDP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!