“Penava je usporedbom cijepljenja i silovanja odvratno ponizio silovane žene”

Vijesti 08. stu 202122:10 1 komentar
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Članica Predsjedništva SDP-a Ivana Marković kritizirala je u ponedjeljak predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penavu zbog usporedbe cijepljenja protiv covida-19 s kaznenim djelom silovanja što je, istaknula je, 'odvratno poniženje svim ženama koje su doživjele silovanje'.

„Nemam objašnjenja, a ni razumijevanja za Penavinu izjavu kojom uspoređuje cijepljenje i silovanje. Silovanje je najgori i najgnjusniji čin kojeg jedna osoba može učiniti drugoj. Cijepljenje je jedno od najvećih postignuća 20. stoljeća koje je spasilo mnoge živote, pogotovo djece na koju se Penava posebno ‘brižno’ poziva“, poručila je u ime svoje stranke na svojoj facebook stranici.

#related-news_0

Sve bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem značajno su smanjene u zemljama s uspješnim programima cijepljenja. Tamo gdje je stopa procijepljenosti visoka, razorna snaga bolesti je niska. Uvijek bilo i ostalo. To Penava jako dobro zna, dodala je SDP-ova gradonačelnica Supetra.

„Jedna je stvar činjenica da Vlada i stožer svojim glavinjanjem nisu uspješno upravljali ovom javnozdravstvenom krizom i da su unijeli kaos u škole i zdravstvene ustanove te opasno poljuljali povjerenje građana i u liječnike i u cijepljenje. To se nije smjelo dogoditi.  Međutim, jednako je opasno, ako ne i opasnije, širiti ovakvu populističku demagogiju te time dodatno stvarati kaos i plašiti ljude. Ali to Penava radi u svom političkom životu stalno“, prigovorila je izjavama gradonačelnika Vukovara.

„Usporediti cijepljenje s kaznenim djelom silovanja je odvratno poniženje svim ženama koje su doživjele silovanje. Mogu li političari pasti još niže u skupljanju jeftinih poena na krilima populizma“, zapitala je Marković poručivši Penavi – ‘ako nemaš što pametno za kazati u ovom slučaju bolje je premučati’.

U emisiji Hrvatskog radija ‘Oporbeni zarez’ predsjednik DP-a Penava je ranije danas izjavio kako “trebamo zaštiti najugroženije, najstarije, ali ne putem stvaranja posebnih uvjeta panike, straha u kakvoj situaciji živi Hrvatska gdje se manipulira podacima, gdje ono što je bilo jučer danas više ne vrijedi“.

‘Ne mogu naći razumijevanje da se cijepe ljudi, poglavito djeca, koja su populacija koja ni jedan posto ne pokazuju nekakvu osjetljivost prema covidu i izložiti ih unosima stranih tijela je jedan čin silovanja. Izvrgnuti nekoga biološkom ili kemijskom sredstvu za koje ne znamo sve nuspojave, a bez dokazane nužnosti, a djeca dobro žive s covidom i praktički nemaju posljedica, jednako tako i velik broj naše populacije, ne vidim razloga’, kazao je Penava u emisiji HR-a.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare